Parfums Dusita is een Frans huis van Haute Parfumerie, opgericht in 2015 in Parijs door Pissara Umavijani. Momenteel bestaat de collectie van dit parfumhuis uit 7 prachtige en expressieve parfums (waaronder Extraits de Parfum), die al erg populair zijn geworden onder de bewonderaars van fijne parfumerie.

Eerder deze maand ontving Pissara Umavijani de FIFI Award for Breakthrough Fragrance voor haar parfum Erewan.

Maar vandaag wil ik graag La Douceur de Siam Parfums Dusita reviewen, de geur die, net als voor mij, ook alle prijzen verdient.

Parfums Dusita

De oprichter en parfumeur van Parfums Dusita Pissara Umavijani groeide op in Thailand. Haar passie en liefde voor geuren en voor het wezen ervan bracht Pissara in 2011 in Parijs.

Daar bleef ze de wetenschap van de parfumerie leren en werkte ze aan haar eerste parfumcollectie samen met het toonaangevende geurproductiehuis in Grasse.

Tot slot is in 2015 het nieuwe parfumhuis Parfums Dusita officieel gelanceerd.

De missie van het parfumhuis Parfums Dusita is om de unieke parfums te creëren, die een eerbetoon zullen zijn aan de tradities van de Franse Haute Parfumerie en aan het Siamese erfgoed.

Dusita’s exclusieve collectie extraits de parfum is gewijd aan de poëzie van Montri Umavijani, de vader van Pissara en een van de toonaangevende moderne dichters van Thailand.

Zijn woorden en haar geuren creëren het fascinerende universum van Parfums Dusita, vol emoties, gevoelens en schoonheid.

Parfum review van La Douceur de Siam Parfums Dusita

La Douceur de Siam dat uit het Frans wordt vertaald als de zachtheid of zoetheid van Siam, is een zeer mooi en elegant bloemig-oosters parfum. Deze geur gaat over de roos, omgeven door heerlijke bloemige, kruidige en houtachtige noten.

Lees ook:   Calvin Klein Euphoria Eau de Parfum

La Douceur de Siam opent met de zachte maar tegelijkertijd dichte bloemengeur. Roos geeft zijn frisse, zachte en prachtige aroma, terwijl frangipani zijn unieke bloemig-fruitige geur geeft met zoete en kruidige ondertonen.

De noot van champaca maakt dit duo bloemen nog aantrekkelijker, vanwege de diepe, zoete en verleidelijke bloemengeur.

Ylang-Ylang geeft zijn mooie en bedwelmende aroma, dat wordt omlijst door de kruidige noot van kruidnagel.

Ondanks het aantal diepe bloemige noten heeft La Douceur de Siam een zeer zachte en niet te zware klank. De noot van violet blad maakt alle compositie frisser en geeft zijn grasachtige geur met licht bloemige accenten.

Sandelhout, vanille en amber noten zorgen voor een fascinerend en zeer verleidelijk trio. Sandelhout geeft zijn opwindende romige geur, terwijl amber dit parfum warm en sensueel maakt.

Vanille in de basis van La Douceur de Siam geeft zijn zeer aangename en heerlijke zoete geur, die overigens niet te luid en suikerachtig is.

De zoetheid van dit parfum is zacht, omhullend en een beetje transparant, waardoor La Douceur de Siam Parfums Dusita het perfecte bloemig-oosterse parfum is, zelfs voor degenen die niet van zeer verzadigde geuren houden.

Lees hier mijn parfum review van Rose Poetique Manos Gerakinis Parfums

La Douceur de Siam Parfums Dusita is een heel mooi, verfijnd en heerlijk parfum, dat veel vreugde brengt, tijdens het dragen ervan. Dit is het verhaal over een zeer sensueel, indrukwekkend en elegant bloemenboeket met de roos in de hoofdrol.

La Douceur de Siam is de geur die je geweldig laat ruiken, ongeacht of het dag of nacht is. Charmant, verheven en gedenkwaardig parfum, dat je nooit onopgemerkt zal laten.

Lees ook:   Olaplex Salon Intro Kit

Notities: Roos, Frangipani, Champaca, Kruidnagel, Ylang-Ylang, Violet Blad, Sandelhout, Vanille, Amber.

Als het een plek was, zou het een verleidelijke tuin zijn, vol met prachtige bloemen.

Als het een kleur was, zou het goud zijn.

Als het één woord was, zou het prachtig zijn.

Het was mijn parfum review van La Douceur de Siam Parfums Dusita. Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies, verschillende gidsen en nuttige informatie over geuren.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.