Atelier des Ors is een Frans niche parfumhuis dat artistieke en zeer memorabele geuren creëert. Ik heb je al verteld over White Collection Atelier des Ors, de nieuwe lijn van hun parfums, geïnspireerd op het tijdperk van art nouveau en werken van Gustav Klimt.

Vandaag zal ik Rose Omeyyade Atelier des Ors bespreken, heerlijk en zeer verleidelijk oosters parfum, gelanceerd in 2015 en gemaakt door parfumeur Marie Salamagne.

Uit het Nabije Oosten

De naam van dit parfum is geïnspireerd op de oude islamitische staat Het Kalifaat van de Ommayyaden (Omeyyade), dat bestond in de 7-8e eeuw. Dit kalifaat werd geregeerd door de Omajjaden-dynastie en de grote stad Damascus was de hoofdstad van deze staat.

Er is ook een soort roos, de Damast Rose, die sinds de oudheid vaak wordt gebruikt bij het maken van parfums.

In feite heeft het Nabije Oosten een zeer belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de parfumerie. Het proces van distillatie evolueerde in het Nabije Oosten (dit proces werd ontdekt in de stad Alexandrië in het oude Egypte in de tweede eeuw na Christus)

Van daaruit bereikten verschillende wierook en aromatische oliën voor het eerst Europa.

William Godward, De tijd van rozen, 1916

Na de val van het Romeinse Rijk is de ontwikkeling van de parfumerie in Europa tot stilstand gekomen. Hetzelfde kan niet gezegd worden over het Nabije Oosten, waar het maken en dragen van parfums niet verboden was.

De geuren van die tijd waren warm, expressief en verzadigd. De meest populaire ingrediënten waren labdanum, Ambra, muskus, patchouli, mirre en andere parfumingrediënten.

Lees ook:   La Rive Lady Diamond Eau de Parfum

Klik hier om mijn geur review van Rose Trombone L’Orchestre Parfum te lezen.

Tegenwoordig kennen we allemaal zo’n geurfamilie als oosterse parfums. Deze geuren vallen op door hun diepe, weelderige en verleidelijke geur, en Rose Omeyyade Atelier des Ors is een van de meest verfijnde en mooie vertegenwoordigers van deze geurfamilie.

Parfum Review van Rose Omeyyade Atelier des Ors

Rose Omeyyade opent met een heldere en expressieve rozengeur, omringd door de heerlijke frambozennoot die dit parfum zijn speelse fruitige accent geeft.

De noot van roze peper maakt de opening van Rose Omeyyade een beetje kruidig en geeft deze geur zijn unieke droge aroma met warme en zoete nuances.

Het hart van dit prachtige parfum wordt vertegenwoordigd door het indrukwekkende trio patchouli, guaiac hout en suikertonen.

Patchouli, de trouwe vriend of roos, geeft dit parfum zijn veelzijdige aardse aroma met houtachtige en muskusachtige accenten, terwijl de noot van guaiachout dit parfum de diepte geeft en Rose Omeyyade zijn rijke houtachtig-rokerige geur geeft met zoete en bloemige nuances.

Een druppel suiker maakt deze geur zeer aangenaam en brengt Rose Omeyyade een zeer aangename zoetheid.

De basis van dit parfum bestaat uit een expressief en verleidelijk houtachtig akkoord. Sandelhout maakt het geluid van deze geur balsamico en romig, terwijl de noot van Oud Rose Omeyyade zijn suggestieve en diepe houtachtige geur geeft met rokerige nuances.

Ambergris voegt aan deze compositie zijn sensuele en verfijnde dierlijke klank toe met licht aardse en zoete accenten.

William Godward, Rust, 1914

Rose Omeyyade is echt heel schattig, weelderig en elegant oosters parfum met als hoofdthema prachtige roos. Het krachtige houtachtige akkoord van dit parfum wordt prachtig verzacht door de fruitige en suikerachtige tonen.

Lees ook:   Philip B. Nordic Wood Hair & Body Shampoo

Deze geur omhult je en creëert een zeer charmante uitstraling om je heen.

Rose Omeyyade Atelier des Ors is het parfum van genieten en verleiding. Als je deze geur draagt, wil je geen haast hebben. Deze geur roept een verlangen op om te leven en te genieten.

In Rose Omeyyade parfum zijn de delicate rozenblaadjes bedekt met de heerlijkste honing op de meest kostbare houten plaat.

Notities: Roze Peper, Roos, Framboos, Patchouli, Suiker, Guaiac Hout, Sandelhout, Agarhout (Oud), Ambergris.

Als het een plek was, zou het een prachtige villa op een warme plek zijn.

Als het een kleur was, zou het zacht-bordeauxrood zijn.

Als het één woord was, zou het een genot zijn.

Het was een parfum review van Rose Omeyyade Atelier des Ors. Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies, verschillende gidsen en nuttige informatie over geuren.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.