Manos Gerakinis Parfums is een niche parfumhuis uit Griekenland, gelanceerd door een reiziger van wereldklasse, die werd geboren in Noord-Griekenland, maar het grootste deel van zijn leven in het buitenland woonde.

Manos, met de naam Emmanouil, groeide op in de sfeer van reizen, kunst en verschillende culturen. Sinds zijn kindertijd verzamelt hij geuren en geuren om al zijn herinneringen vast te leggen. Het merk Manos Gerakinis Parfums is een weerspiegeling van de passie en de ervaring van de oprichter.

Vandaag review ik Rose Poetique Manos Gerakinis Parfums, prachtige bloemig-oosterse geur.

Parfum Review van Rose Poetique Manos Gerakinis Parfums

Rose Poetique parfum, gelanceerd in 2018, is een eerbetoon aan de Damast Rose, een van de beroemdste soorten rozen, die sinds de oudheid in de parfumerie wordt gebruikt.

De naam van de roos verwijst naar de stad Damascus in Syrië, die beroemd is om zijn bloemen. Er zijn enkele verschillende versies van het uiterlijk van deze bloem in Europa, maar een daarvan is dat het werd gebracht door een kruisvaarder Robert de Brie uit Syrië in de 13e eeuw.

Damast Rose met zijn fijne bedwelmende geur was een inspiratie voor veel dichters, waaronder William Shakespeare, Thomas Rivers en anderen. Vandaag de dag blijft deze prachtige bloem de parfumeurs inspireren om geweldige en charmante parfums te creëren met het hoofdthema damast roos.

Klik hier om mijn parfum review van La Douceur de Siam Parfums Dusita te lezen.

Rose Poetique Manos Gerakinis Parfums opent met het heldere en verleidelijke kruidig-fruitige akkoord. Saffraan geeft zijn unieke kruidige geur met houtachtige en zoete accenten, terwijl de noot van rabarber zijn verfrissende fruitige geur geeft.

Lees ook:   Estée Lauder Bronze Goddess Powder Bronzer

Na een tijdje kalmeert de heldere opening van dit parfum en verschijnt het prachtige, majestueuze hart met Damast Rose.

John William Godward, Chloris – Een zomerroos

Deze noot geeft zijn rijke, verzadigde en veelzijdige bloemengeur met de heerlijke en bedwelmende ondertonen.

Patchouli, de trouwe metgezel van de roos, geeft zijn diepe aardse aroma en maakt samen met labdanum de noot van Damast Rose nog expressiever. Framboos voegt aan deze compositie zijn aangename fruitige geur en wat speels karakter toe.

De basis van Rose Poetique parfum wordt vertegenwoordigd door het duo van houtachtige noten. Sandelhout geeft zijn sensuele romige geur, terwijl de noot van kasjmierhout zijn zachte aards-houtachtige geur geeft met fluweelachtige en poederachtige accenten.

Vanille met zijn heerlijke zoete aroma maakt Rose Poetique parfum verleidelijker en warmer. De noot van muskus geeft deze geur zijn gepassioneerde en levendige geur en omlijst alle samenstelling van Rose Poetique parfum.

Rose Poetique Manos Gerakinis Parfums is een zeer mooie bloemig-oosterse geur met als hoofdpersoon de prachtige Damast Rose. De fruitige en zoete accenten maken dit parfum zeer aantrekkelijk en verrukkelijk.

Het is zeer helder, verzadigd, maar niet te zwaar geur, dat is zeer aangenaam om te dragen.

Rose Poetique is het perfecte parfum voor diegenen die elke dag van hun leven willen vieren.

Notities: Saffraan, Rabarber, Damast Roos, Patchouli, Labdanum, Framboos, Vanille, Kasjmier Hout, Sandelhout, Muskus.

Als het een plek was, zou het een prachtige oosterse tuin zijn.

Als het een kleur was, zou het licht bordeauxrood zijn.

Als het één woord was, zou het een genot zijn.

Lees ook:   Clinique Anti Blemish Solutions Liquid Make-Up

Het was mijn parfum review van Rose Poetique Manos Gerakinis Parfums. Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies, verschillende gidsen en nuttige informatie over geuren.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.