Maison Violet is een Frans parfumhuis met een lange en interessante geschiedenis. Het werd opgericht in de 19e eeuw en is dan opgehouden te bestaan rond 1953. Gelukkig was het niet het einde van het verhaal van dit bedrijf.

In 2017 begon een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van violet parfumerie. Vandaag review ik Tanagra Maison Violet Parfums en vertel je iets meer over dit parfumhuis.

Maison Violet Parfums

Opgericht in 1827 door de heer Violet, markeerde de Violet parfumerie de Franse cosmetica-industrie. Dit bedrijf bezat verschillende patenten, ontving vele prijzen en had verschillende winkels in Parijs. In 1842 werd Violet officieel leverancier van keizerin Eugenie en koningin Isabella II van Spanje.

De bij, het symbool van keizerin, werd op de parfumflesjes aangebracht en werd een belangrijk handelsmerk.

Aan het einde van de 19e eeuw was Maison Violet een van de grootste Franse parfumhuizen en werd het in veel landen over de hele wereld gepresenteerd. In de Verenigde Staten werd violet parfumerie gepresenteerd onder de naam Veolay.

Twee wereldoorlogen en crisis verzwakten het Maison Violet en rond 1953 stopte het bedrijf elke activiteit om al in de 21e eeuw weer op te duiken.

In 2017, gedreven door de passie voor parfum en geschiedenis, besloten drie vrienden Victorien, Paul en Anthony om parfumhuis Violet te restaureren. Vandaag hebben we de kans om te genieten van mooie en moderne geuren, geïnspireerd door het bewogen verleden van Violet parfumerie.

Parfum Review van Tanagra Maison Violet Parfums

Tanagra parfum opent met de heldere bloemig-houtachtige geur met enkele sappige en zoete mandarijnaccenten. De noot van peer geeft dit parfum zijn bijna onzichtbare en zachte fruitige aroma met een lichte zoetheid, terwijl freesia Tanagra parfum zijn verfijnde en delicate bloemengeur met houtachtige nuances geeft.

Lees ook:   Redken Shades EQ Demi-permanente kleuring

Het hart van Tanagra parfum wordt vertegenwoordigd door een mooi en verleidelijk bloemenboeket. De noot van pioenroos geeft dit parfum zijn zachte bloemengeur, terwijl de noot van iris het parfum van Tanagra dieper maakt en zijn heerlijke poederachtige geluid geeft.

Jasmijn voegt aan deze compositie zijn sensuele en bedwelmende geur toe met aangename zoete tonen.

Klik hier om mijn geur review van Genevieve 1907 Perfumes te lezen

De noot van cederhout geeft Tanagra parfum zijn mooie en zachte houtachtige geur met warme en droge accenten. Vetiver voegt aan deze geur zijn lichte grasachtig-rokerige geluid toe, terwijl de noot van musc Tanagra parfum opwindend en zeer aantrekkelijk maakt.

Tanagra parfum is een ode aan zuiverheid, tederheid en sensualiteit. Deze geur heeft een hele mooie en lichte geur, die dicht op de huid zit en niet te luid. Het maakt Tanagra parfum een beetje intiem en daardoor erg charmant.

Elegant en gedenkwaardig bloemig-houtachtig parfum met prachtige poederachtige accenten, die de huid bedekken met een zachte onzichtbare sluier.

Notities: Mandarijn, Peer, Fresia, Pioenroos, Iris, Jasmijn, Cederhout, Vetiver, Musc.

Als het een plek was, zou het vroeg in de ochtend aan zee zijn.

Als het een kleur was, zou het zachtgrijs zijn met lichtblauw.

Als het één woord was, zou het etherisch zijn.

P.S. Opgemerkt moet worden dat Tanagra parfum zich inzet en vrouwen verdedigt door 20% van de winst te doneren aan de vereniging Solidarité Femmes.

Het was mijn parfum review van Tanagra Maison Violet Parfums. Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies, verschillende gidsen en nuttige informatie over geuren.

Lees ook:   Jil Sander Eve Eau de Toilette

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.