L ‘Orchestre Parfum is een Frans niche parfummerk opgericht door Pierre Guguen en geïnspireerd door synesthetische ideeën van de Russische componist en pianist Alexander Scriabin (1871-1915).

Dit merk creëert unieke geuren, gebaseerd op de herinneringen aan reizen van zijn oprichter Pierre Guguen. Zijn vrienden maken muziek, die deze herinneringen en geuren weerspiegelt.

U kunt geuren en muziek ontdekken en genieten in tandem. Vandaag zal ik The Darbouka L’Orchestre Parfum reviewen en je iets vertellen over de unieke persoon Alexander Scriabin.

Synesthesia

Synesthesie is een perceptueel fenomeen waarbij stimulatie van de ene sensorische leidt tot automatische ervaringen in een tweede sensorische.

Alexander Skrjabin had een chromesthesie of klank-op-kleur synesthesie. Het is wanneer je kunt zien welke kleur muziek of geluid is. Alexander Skrjabin wilde een symfonie maken van alle kunsten: geluiden, kleuren, geuren, woorden, architectuur.

Het zou een unieke ervaring kunnen zijn, maar de componist overleed vrij plotseling.

Alexander Skrjabin en zijn Mysterium

Alexander Skrjabin was een zeer getalenteerd persoon. Hij kon niet alleen muziek schrijven, maar ook zien welke kleur die muziek had. En hij voelde echt de muziek en wist, hoe hij zijn muziek moest maken om in de harten te komen.

Muziek van Alexander Skrjabin is spannend, emotioneel, diep en divers. Zijn muziek is een vrolijk, verdrietig en leven in al zijn vormen.

Mystiek speelde een belangrijke rol in zijn leven. Het is ook te zien in de namen en thema’s van zijn werken: Het goddelijke gedicht (1904), Het gedicht van extase (1908), Prometheus: het gedicht van vuur (1910).

Maar zijn belangrijkste werk was niet af. Grootse voorstelling «Mysterium» van een week met muziek, bewegingen, kleuren en geuren, die het begin van de nieuwe wereld moeten markeren en de Geest en de Materie moeten verenigen.

Lees ook:   Dior Miss Dior (1947) Body Milk

We kunnen alleen maar raden wat die uitvoering zou kunnen zijn, en wat het hoofddoel van de grote componist zou kunnen zijn. Waarschijnlijk om een wereld vol harmonie, geluk en vrede te creëren.

Luisterend naar zijn muziek, denk ik dat alles verenigd is in deze wereld en dat we tegelijkertijd wezens en scheppers zijn.

We moeten onze goddelijke essentie begrijpen en ontdekken. En wanneer we in staat zijn om in zijn geheel van het moment te genieten met geluiden, kleuren, geuren, woorden en gevoelens, zullen we klaar zijn om ons mysterieuze universum te ervaren.

Parfum Review van The Darbouka L’Orchestre Parfum

De Darbouka brengt ons naar de hete en droge Sahara. Hier kunnen we nomaden ontmoeten, die ons het geluid van de woestijn introduceren – ritmes van de darbouka-trommel.

Deze drum creëert een opwindend geluid en brengt ons in een mysterieuze oosterse wereld. Klik hier om te luisteren naar de darbouka drummuziek gemaakt voor L’Orchestre Parfum door Nicolas Leroy.

Dit parfum is als een oosterse caravan, reizend door de woestijn, met een rijke geur van kruiden, snoep en houten goederen.

De Darbouka opent met de expressieve geur van zuurzoete openhartige vruchten omringd door de verfrissende noot van bergamot. Komijn geeft deze geur zijn unieke kruidige aroma met aangename zoete accenten.

Het hart van dit parfum bevat de noot van de eeuwige bloem, die De Darbouka zijn veelzijdige geur met fruitige en tabaksnuances geeft.

De basis van dit parfum wordt vertegenwoordigd door het sensuele en verleidelijke trio van cacao-, Oud- en styrax-tonen.

Lees ook:   Clinique Moisture Surge Overnight Mask

Alexandre Gabriel Decamps, De Karavaan, c.1854

De Darbouka is een zeer mooie en ongewone nichegeur voor vrouwen en voor mannen. Dit kruidig-houtachtige parfum zal je verwarmen en omhullen met de aantrekkelijke en verleidelijke wolk.

Ondanks de zoete tonen is Het Darbouka parfum niet al te zoet. In plaats daarvan is de zoetheid van dit parfum zachtaardig en zeer charmant.

Notities: Bergamot, Komijn, Gekonfijte vruchten, Eeuwige Bloem, Oud, Cacao, Styrax.

Als het een plek was, zou het een oosterse bazaar zijn.

Als het een kleur was, zou het zachtbruin zijn met goud.

Als het één woord was, zou het sensueel zijn.

Het was mijn parfum review van The Darbouka L’Orchestre Parfum. Hier lees je mijn reviews van Flamenco Neroli en Rose Trombone L’Orchestre Parfum.

Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies, verschillende gidsen en nuttige informatie over geuren.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.