Eau de Couvent is een parfummerk, gecreëerd door de kunstenaar Candida Romero om het verlaten Klooster van Saint Francois in Corsica. Mijn volledige post over dit unieke project lees je hier.

Vandaag bekijk ik de geuren van Eau de Couvent, die de schoonheid en harmonie van het oude klooster en de natuur eromheen belichamen.

Candida Romero, de oprichter van Eau de Couvent, besloot haar eigen geur te creëren terwijl ze door het hoge gras van het Corsicaanse struikgewas dwaalde in de buurt van haar favoriet. Klooster van Saint Francois.

In dat gras heeft ze een kristallen fles gevonden, die een frisse en heerlijke geur uitstraalde waarvan ze wist dat ze hem koste wat kost moest vereeuwigen, vooral omdat de legende liep dat een non het als liefdesteken aan een jonge officier gaf.

De naam van deze geur was duidelijk voor Candida – Eau de Couvent.

Eau de Couvent / San Francescu Galerij in Parijs

Tegenwoordig is Eau de Couvent niet slechts één eau de toilette, maar het hele parfummerk dat mooie en verfrissende geuren, cosmetica en geurkaarsen creëert, die te vinden zijn in de beste concept- en parfumwinkels over de hele wereld.

Alle producten van Eau de Couvent zijn ook verkrijgbaar in de flagshipstore van Eau de Couvent in Parijs. Deze unieke plek combineert de tentoonstellingsruimte voor residente kunstenaars van de kunstresidenties in het Convent San Francescu en de plek voor de verkoop van geuren en andere producten van Eau de Couvent.

Daarom heeft deze prachtige en artistieke plek een dubbele naam – Eau de Couvent/ San Francescu Gallery.

PARFUM REVIEW VAN DE EAU DE COUVENT GEUREN

Lees ook:   Parfums de Marly Godolphin Eau de Parfum
Eau de Couvent

Dit kostbare water bevat essentiële oliën van de bittere sinaasappelboom die door Candida Romero bekend staat om zijn genezende eigenschappen die al sinds de oudheid bekend zijn.

Eau de Couvent is een zeer mooie en elegante bloemige geur met de verfrissende en stralende citrusaccenten. Eau de Couvent opent met de heldere en een beetje bittere citrusnoot, die het gevoel van ontwaken en harmonie brengt.

Na een tijdje verschijnt het zachte bloemenhart. Violet geeft deze geur zijn zachte en poederachtige geur, terwijl de noot van jasmijn Eau de Couvent zijn verleidelijke en sensuele geluid geeft.

Deze verfrissende eau de toilette, geïnspireerd op de glazen fles gesticht door Candida in het gras bij het klooster, is zeer vrolijk, verfijnd en gedenkwaardig.

Het maakt de stemming meteen beter en brengt het gevoel van een heldere en kalme geest. Het gevoel, zult u zeker vinden wandelen rond het klooster van Saint Francois.

Notities: Violet, Jasmijn, Mandarine, Bitter Orange.

Goddelijk de couvent

Deze sensuele geur is gewijd aan de heilige en magische plaats: de kerk van het klooster San Francescu op Corsica.

Divine de couvent opent met de heldere mix van sappige citrusvruchten, omlijst door de diepe en balsamico noot van wierook. Het hart van deze geur bestaat uit een mooie en verleidelijke noot van jasmijn, die wordt omringd door de expressieve noot van bittere sinaasappel.

Musk geeft deze geur zijn sensuele en levendige geur met een lichte zoetheid, terwijl de noot van witte thee Divine de couvent nog verleidelijker maakt.

Deze geur heeft een heel mooie, charmante en echt een beetje mysterieuze geur. De geur, die uitnodigt om het hart van het oude klooster te verkennen, dat vol geheimen zit.

Lees ook:   Redken All Soft Heavy Cream

Notities: Citroen, Bergamot, Mandarijn, Wierook, Bittere Sinaasappel, Jasmijn, Muskus, Witte Thee.

Lees hier mijn parfum review van Rosa La Rose, een nieuwe geur van Eau de Couvent

Maquisard

Gewijd aan het licht en de schaduwen van de Nebbio-regio op Corsica, heeft dit prachtige parfum het meest mannelijke en krachtige karakter van alle Eau de Couvent-geuren.

Maquisard opent met de heldere en verfrissende geur van citrusvruchten. Lavendel geeft dit parfum zijn opwindende en bedwelmende bloemig-grasachtige aroma, terwijl de noot van kruiden Maquisard expressief en warm maakt.

Rose Geranium geeft deze geur zijn diepe bloemige aroma met lichte grasachtige en mint accenten. De tonen van bittere sinaasappel en jasmijn creëren een mooi en expressief duo in het hart van de Maquisard-geur.

Sensuele muskus geeft dit parfum zijn verleidelijke en heerlijk zoete geur, terwijl de noot van vetiver deze geur nog verfrissender en dieper maakt.

TDe noot van witte thee geeft Maquisard parfum zijn bijna onzichtbare aroma en maakt alle compositie zacht en verfijnd.

Dit parfum straalt de geuren van het Corsicaanse kreupelhout uit. Maquisard van Eau de Couvent is een zeer mooie, verfrissende en memorabele geur met een zeer aangenaam en sensueel geluid.

Notities: Citroen, Bergamot, Mandarijn, Rose Geranium, Bittere Sinaasappel, Jasmijn, Lavendel, Specerijen, Muskus, Vetiver, Witte Thee.

Eau de Couvent geuren, gefotografeerd door Emilie Albert

Chaman

Deze prachtige geur is geïnspireerd op de diepten van het Corsicaanse kreupelhout, waar eeuwige bloemen bloeien op het hoogtepunt van de zomer.

Chaman opent met een indrukwekkende geur van roze peper en leerachtig akkoord. De noot van rum geeft dit parfum zijn bedwelmende en roekeloze geluid, terwijl mirte aan deze compositie zijn verfrissende en een beetje bittere grasachtige geur toevoegt.

Lees ook:   Wella Professionals Eimi Absolute Set Finishing Spray

De noot van engelwortelzaad maakt dit grasachtige accent expressiever en verzadigder.

Eeuwige bloemen geven dit parfum hun diepe en balsamico bloemengeur met prachtige fruitige accenten. De tonen van rockrose en wierook creëren een magisch en omhullend duo, terwijl mirre Chaman parfum warm en verleidelijk maakt.

De basis van Chaman geur wordt vertegenwoordigd door het bloemig-houtachtige akkoord met muskusachtige nuances. Sandelhout geeft deze geur zijn verleidelijke houtachtige aroma met prachtige romige accenten, terwijl de noot van heliotroop dit parfum zijn zoete en zeer verleidelijke geur geeft.

Witte muskus en labdanum noten creëren een sensueel en aantrekkelijk duo en omlijsten alle composities van Chaman parfum.

De naam van deze geur (in het Engels – Sjamaan) spreekt voor zich. Chaman van Eau de Couvent is een zeer opwindend, wenkend en bedwelmend parfum. Het creëert een heel speciale en mysterieuze sfeer om je heen en brengt een beetje wilde, maar zo opwindende gevoelens met zich mee.

Notities: Roze Peper, Leathery accord, Rum, Myrtle, Angelica Seed, Everlasting Flowers, Rockrose, Wierook, Mirre, Sandelhout, Witte Muskus, Heliotroop, Labdanum.

Het was mijn parfum review van de Eau de Couvent geuren, 4 mooie en charmante geuren voor dames en voor mannen.

Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies, verschillende gidsen en nuttige informatie over geuren.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.