White Collection is een nieuwe lijn parfums van het Franse niche parfummerk Atelier Des Ors. Dit merk is gewijd aan de kostbare en meest exclusieve grondstoffen.

Atelier Des Ors creëert elegante en zeer artistieke parfums in prachtige flessen met een uniek design en verpakking.

Vandaag zal ik het White Collection Atelier Des Ors bespreken, drie spannende en verfijnde parfums, geïnspireerd door een passie voor de kunst.

Inspiratie

White Collection Atelier des Ors brengt een eerbetoon aan de witte ruimte, als het begin van elke vorm van kunst. Is het een leeg canvas of een stuk papier, en het is een startpunt voor elke maker.

Het hoofdthema van White Collection Atelier Des Ors is de Zoektocht naar Geluk. Art Nouveau en een van de belangrijkste persoonlijkheden van zijn tijdperk Gustav Klimt zijn de inspiratiebronnen.

Vooral de Beethovenfries van Gustav Klimt, de cyclus van zijn schilderijen gewijd aan Beethoven en tentoongesteld in het Secessiongebouw in Wenen (1902).

De Weense Secession is een kunststroming gevormd door een groep Oostenrijkse kunstenaars in 1897. Ze waren tegen het conservatisme in de kunst en waren vertegenwoordigers van de moderne stijl. Schilders, beeldhouwers en architecten geloofden dat voor elke leeftijd zijn kunst en voor elke kunst zijn vrijheid. Deze zin staat boven een ingang van het Weense Secessiongebouw («Der Zeit ihre Kunst. Der Kunst ihre Freiheit.»)

Gustav Klimt, De Kus, 1907-1908

De inspiratie voor de Beethovenfries, Gustav Klimt ontleende aan Wagners interpretatie van Beethovens 9e symfonie en de poëzie van Friedrich Schiller «Ode aan de vreugde».

Dit thema van het zoeken naar de vreugde en het geluk is de belangrijkste voor veel kunststromingen. En wat nog belangrijker is, het is een essentie van het leven van mensen – om het geluk, de harmonie en de liefde om ons heen en in ons te vinden.

Klik hier om mijn geur review van Rose Omeyyade Atelier de Ors te lezen

Drie parfums van White Collection Atelier des Ors begeleiden ons op weg naar geluk en eeuwige vreugde. Ze zijn allemaal verenigd door de stralende oranje tonaliteiten – Oranjebloesem, Bloedsinaasappel en Mandarine.

Lees ook:   Redken Frizz Dismiss Instant Deflate Oil Serum

En samen met andere kostbare noten creëren ze een perfecte aura en stemming voor de Zoektocht naar Geluk.

Parfum review van de White Collection Atelier Des Ors

Nuda Veritas (De naakte waarheid)

Nuda Veritas is een stralend parfum met een zeer diepe en indrukwekkende geur. Het is als het verlangen om geluk te vinden in elk wezen, dat diep van binnen verborgen zit.

Deze geur opent met de heldere en verfrissende noot van bergamot, vergezeld van de noot van Transluzone die Nuda Veritas licht en luchtig maakt. Oranjebloesem maakt de opening van dit parfum malser.

Het hart van Nuda Veritas bestaat uit een mooi en sensueel bloemenboeket met jasmijn, osmanthus en tiarebloem. De basis van dit parfum wordt vertegenwoordigd door de aardse noten, die de verbinding tussen mens en aarde verbeelden.

Patchouli geeft deze geur zijn diepe aardse geur met houtachtige nuances, terwijl de noot van eikenmos Nuda Veritas expressiever maakt.

De noot van tagete absolute geeft deze geur zijn unieke geur met fruitige accenten. Het duo muskus en ambroxan maakt Nuda Veritas zeer gepassioneerd en levendig.

Gustav Klimt, Beethovenfries, 1902

Nuda Veritas is geen gewoon bloemenparfum. Het is een zeer verfijnde en memorabele geur met een prachtig natuurlijk geluid. Natuurlijk als de bereidheid tot geluk, liefde en vreugde.

Als je deze geur beter probeert te leren kennen, kun je zelfs een lichte, bijna onzichtbare metaalachtige noot voelen. En het heeft een associatie met het eerste deel van Beethoven Frieze van Gustav Klimt, dat de mensen afbeeldt, die een ridder in glimmend harnas vragen om hen te redden van de duistere krachten.

Zo’n glimmend parfum, zoals Nuda Veritas de hoop geeft om zeker te redden, want wat een verlangen, zo niet geluk, is het meest waarheidsgetrouw en duidelijk?

Lees ook:   Fudge Luminizer Moisture Boost Shampoo

Notities: Bergamot, Transluzone, Oranje Bloemblaadjes, Jasmijn Sambac, Chinese Jasmijn Absolute, Osmanthus Absolute, Tiare Bloem, Patchouli, Eikenmos, Tagete Absolute, Ambroxan, Musk.

Als het een plek was, zou het een witte ruime hal zijn.

Als het een kleur was, zou het wit zijn met een beetje grijs en goud.

Als het één woord was, zou het een hoop zijn.

Crepuscule des Ames (Schemering van de Zielen)

In vergelijking met Nuda Veritas is Crepuscule des Ames wilder, gepassioneerder en verleidelijker parfum. Deze geur verbergt verleiding, die moeilijk te weerstaan is. Het roept verlangens op en onthult de geheimen.

Dit parfum opent met het heldere en expressieve citrus-kruidige akkoord. Na een tijdje verschijnt het mysterieuze en omhullende hart.

De noot van hysop brengt dit parfum zijn diepe en balsamicogeur met heerlijke zoete nuances, terwijl de noot van wierook Crepuscule des Ames warmer en dieper maakt.

De basis van deze verleidelijke geur wordt vertegenwoordigd door het diepe dierlijke akkoord. De noot van patchouli geeft dit parfum zijn verleidelijke aardse geur met houtachtige en muskusachtige nuances, terwijl hyraceuminfusie Crepuscule des Ames zeer gepassioneerd en zelfs vleselijk maakt.

Gustav Klimt, Beethovenfries, 1902

Crepuscule des Ames is het spannende, suggestieve en provocerende parfum. En deze geur verbeeldt perfect het tweede deel van Beethoven Frieze, waar we het beeld van verleiding en zonden kunnen zien.

Deze verleiding kan ons geluk geven, maar slechts voor een kort moment, en meestal zal het vals geluk zijn.

Maar wat is goed en wat is fout? Waar ligt de waarheid tussen deze twee definities? Totdat we de antwoorden kunnen vinden, kunnen we ons laten bezwijken voor de verleiding en genieten van deze gepassioneerde geur.

Notities: Mandarijn, Kardemom, Scharlei, Hysop, Wierook, Piment, Hyraceum Infusie, Patchouli.

Als het een plek was, zou het een verborgen plek zijn.

Als het een kleur was, zou het donkerbruin zijn.

Als het één woord was, zou het de verleiding zijn.

Lees ook:   Prada Infusion D'Iris Eau de Parfum
Choeur des Anges (Koor van Engelen)

Het laatste deel van de Beethovenfries en het sluitstuk van de Zoektocht naar Geluk, dat terug te vinden is in kunst en poëzie. Hier kunnen we het beeld zien van vreugde, liefde en eeuwige gelukzaligheid, die deze wereld besturen.

Choeur des Anges is een viering van harmonie, poëzie en liefde. Deze geur is lichtgevend en zacht. Het toont het leven in een perfecte wereld vol kunst, schoonheid en stemmen van engelen.

Dit parfum opent met de sprankelende en sappige geur van bloedsinaasappel omringd door de expressieve noot van zwarte bessen. De noot van peer brengt aan deze geur zijn aangename zoetheid.

Het hart van Choeur des Anges bestaat uit een sensueel bloemenduo van oranjebloesem en osmanthusnoten. Wortelzaden absoluut maakt dit bloemenboeket dieper en geeft dit parfum zijn unieke houtachtig-aardse aroma met poederachtige accenten.

Gustav Klimt, Beethovenfries, 1902

De noot van cederhout geeft Choeur des Anges zijn verleidelijke houtachtige aroma met zachte en droge accenten, terwijl amber dit parfum warm, balsamico en zeer sensueel maakt.

Een klein druppeltje honing voegt aan deze prachtige geur zijn heerlijke en aangename geluid toe en omlijst alle composities van Choeur des Anges.

Notities: Bloedsinaasappel, Zwarte bes, Peer, Oranjebloem Absolute, Wortelzaden Absolute, Osmanthus, Cederhout, Amber, Provençaalse Honing.

Als het een plek was, zou het een tuin zijn met prachtige bloemen.

Als het een kleur was, zou het wit met goud zijn.

Als het één woord was, zou het een vreugde zijn.

Het was mijn parfumrecensie van het White Collection Atelier Des Ors. Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies, verschillende gidsen en nuttige informatie over geuren.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.