Parfumeur Olivier Cresp over D&G’s Light Blue: een interview met het 20-jarig jubileum

Dolce &Gabbana Light Blue’s evocatie van de zon, zee en sensualiteit van een Zuid-Italiaanse zomer, werd gelanceerd in 2001 en is een enorm commercieel succes.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Zelfs degenen met slechts een voorbijgaande interesse in geur zullen hebben gehoord van de blockbuster van het Italiaanse luxe modemerk.

lichtblauw parfum

Een groot deel van het succes is te danken aan de expertise van Olivier Cresp. De Franse meesterparfumeur produceerde hits als Givenchy Ange ou Demon (2006), Penhaligons Juniper Sling (2011), Versace Eros Pour Femme (2014) en YSL Mon Paris (2016).

En laten we de baanbrekende Mugler Angel niet vergeten, die in 1992 alles op gang bracht.

Cresp werd erkend voor zijn vele prestaties toen The Fragrance Foundation hem in 2018 de Lifetime Achievement Award gaf.

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

Parfumeur Olivier Cresp
Afbeelding Credits: Firmenich

Hij praat met Everfumed over de populariteit van Dolce &Gabbana Light Blue, de krachtige formule en de nieuwste iteratie, Light Blue Forever.

Interview met Olivier Cresp

Gefeliciteerd met de 20Þ Verjaardag van Light Blue. Waarom heeft het zo’n blijvende aantrekkingskracht?

Bedankt. Ik ben erg trots dat ik Light Blue heb gemaakt.

Het concept van de geur is universeel: liefde. Ik ben een romanticus in hart en nieren; eeuwige liefde heeft me altijd betoverd. Dat deed het toen ik Light Blue voor het eerst creëerde in 2001 en het blijft me vandaag betoveren.

Lees ook:   Azzaro Pour Homme Deodorant Stick

Het is een enorm genoegen en eer om dat concept te vertalen naar een geur die alles vertegenwoordigt wat liefde is: de eerste blik, kus en momenten samen, evenals de mijlpalen die later komen: jubilea, kinderen en kleinkinderen. Tijdloos en eigentijds, Light Blue heeft zich in de loop van de tijd aangepast aan elke generatie.

De populariteit is gekoppeld aan zijn helderheid en frisheid. Er is iets met Italië en, in het bijzonder, Sicilië, een plaats van belang voor de Dolce &Gabbana-makers [Domenico Dolce and Stefano Gabbana].

Wist je dat je een winnaar was toen je het maakte?

Als parfumeurs weten we nooit echt wat een groot succes gaat worden. Dat gezegd hebbende, Light Blue is een van mijn favoriete creaties en ik heb altijd geloofd in de kracht ervan.

lichtblauw parfum

In sommige opzichten is lichtblauw een slachtoffer van zijn eigen succes, omdat het zo populair is en daarom sommige mensen het automatisch niet leuk vinden. Heb je daar überhaupt last van?

Zodra we Lichtblauw gingen testen, waren de reacties van mensen alleen maar positief; misschien heeft iets over het delen van dit idee van liefde dat effect gecreëerd.

Ik heb nog nooit iemand deze geur zien afwijzen; het is geen polariserende. In feite draag ik het vaak omdat het goed op mijn huid past, en ik weet dat andere mannen het ook dragen.

Light Blue is een goed voorbeeld van het gebruik van synthetische en natuurlijke stoffen. Vertel ons daar meer over.

De geur heeft een krachtige maar minimalistische formule. Het is samengesteld uit 25 ingrediënten, waaronder een natuurlijke overdosis van 10% citroenessentie.

Light Blue is een goed voorbeeld van het gebruik van synthetische stoffen (1)

Met een aantal prachtige gevangen moleculen van Firmenich [the company he works for], de geur kan worden geïmiteerd, maar nooit perfect gereproduceerd: hout, muskus, amber en jasmijn bloemige noten, evenals een knapperige Granny Smith appel. Zonder deze harmonie zou de diepe sensualiteit en het unieke licht in Lichtblauw niet kunnen bestaan.

Lees ook:   Lancaster Sun 365 Self Tanning Oil

De natuurlijkheid van de ingrediënten wordt verlengd door de innovatieve moleculen. Samen geeft de geurige lichtheid je een oneindig gevoel van fel zonlicht, kristalwater, gebruinde huid en intense warmte.

lichtblauw voor altijd

Aan flankspelers geen gebrek door de jaren heen. Hoe heb je de creatie van Light Blue Forever benaderd om ervoor te zorgen dat het trouw blijft aan het origineel en tegelijkertijd iets nieuws aanbiedt?

Ik legde de joie de vivre en mediterrane sensualiteit van Light Blue vast, en ik verbeterde de pilaren van het parfum alsof ik ze tienvoudig wilde vermenigvuldigen: de essentie van citroen, de appel, het witte bloemenboeket en de ceder. Dit zijn de geurdraden die de eeuwige liefde verlengen in Lichtblauw.

Voor Light Blue Forever for Her drong ik aan op de zonnefacetten van de originele geur, door zowel sprankelende als lichtgevende noten. Ik heb het bloemenhart versterkt met oranjebloesem om het groter te laten bloeien, zonder het te dicht of zwaar te maken.

Ten slotte heb ik de nieuwste generatie hout en muskus gebruikt om de sprankelende tonen van de geur te verheffen en te verankeren, waarbij de lichtblauwe handtekening wordt omhuld met een eigentijdse sensuele touch.

Fernweh Editions Kaarsen

Ik wilde het heel lichtgevend en zonne-energie maken, geïnspireerd door de Middellandse Zee en de oranjebloesems langs de kust. Hoewel er nog steeds de citroenachtige appeltonen zijn, is het belangrijkste akkoord de oranjebloesem die kracht, moderniteit, zonnehelderheid en warmte brengt.

lichtblauw parfum

Had je carte blanche in de creatie, of was het een strakke opdracht?

Toen we de marketingopdracht van D&G kregen, had ik wel carte blanche.  Ik begin echter niet helemaal opnieuw omdat ik vanuit het originele Lichtblauw moet werken.

Lees ook:   L'Oréal Professionnel Serie Expert Metal Detox Shampoo

Het is altijd een uitdaging om een klassieker te herwerken. Je moet het origineel in evenwicht brengen met nieuwe elementen om een nieuw verhaal te creëren. Hoe verbeter je de eeuwige liefde?

De algehele verslavende sensatie van Light Blue Forever, gevormd rond warme en multisensoriële tonen, is universeler, zonder gourmand-territorium te betreden.

Wat biedt de toekomst voor Light Blue?

Er is altijd een ander verhaal van liefde om te delen. Eigenlijk ben ik al bezig met de volgende, maar die moet voorlopig geheim blijven. Ik kan je echter vertellen dat zelfs de volgende altijd verbonden zal zijn met het Lichtblauwe meesterwerk.

Pin op Pinterest

Olivier Crisp op Dolice en Gabbana Light Blue