Parfums de Marly Layton Exclusif voor mannen: een recensie

Geen Parfums de Marly Layton review zou compleet zijn zonder een overzicht van het woord ‘exclusif’. Het vertaalt zich naar ‘exclusief’, wat ‘beperkt, uniek’ betekent. Hoewel niemand beperkt is tot het kopen van deze geur, is er geen betere naam om de unieke en elegante tonen van deze eau de cologne te beschrijven.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

LAYTON EXCLUSIF VAN PARFUMS DE MARLY

Wie maakt het?

Layton Exclusif van de Franse parfumeur Parfums de Marly is de creatie van Hamid Merani-Kashani, een meesterparfumeur.  Merani-Kashani werd opgevoed door een Duitse moeder en Iraanse vader en bracht het grootste deel van zijn jeugd door in Iran.

Daar bracht hij veel tijd door tussen de rozenvelden waar rozenoliën werden geproduceerd. Het is hier waar hij voor het eerst een neus voor geur ontwikkelde.

Vanuit deze neus heeft de geurindustrie enkele van zijn beste geuren gekend. Merani-Kashani heeft over zijn werk gezegd: “De klanten leren me de routekaart van geur.” Hij is verantwoordelijk voor de creatie van Adore van Arabian Oud en Midnight Shimmer van Michael Kors. Het is zijn neus die ons nu Layton Exclusif brengt.

Parfums de Marly Layton Notities

Layton Exclusif is een van de nieuwste geuren gemaakt door Franse parfumeurs van Parfums de Marly. Het is een openbaring van verfijning, een belichaming van de urbane. Het slaagt erin om het houtachtige te combineren met het delicate en het kruidige met het bloemige.

Deze geur zit boordevol rode noten en geuren. Hoe ruikt Parfums de Marly Layton Exclusif? Hieronder vindt u een volledige lijst van de aantekeningen van deze keulen.

  • Topnoten – Sandelhout, Guaiac hout, Amber, Vanille en Koffie
  • Hartnoten – Waterlelie, Roos en Gardenia; deze contrasteren goed met de basisnoten
  • Basisnoten – Mandarijn, Bergamot, Amandel, Citrusvruchten, Oud, Roze peper en Eikenmos

Parfums de Marly

Parfums de Marly werd opgericht door Julien Sprecher. De naam is geïnspireerd op het huis van koning Lodewijk XV van Frankrijk, de Châteaux de Marly.

Parfumerie was nooit populairder dan in de tijd van het hof van koning Lodewijk XV in de achttiende eeuw. Geuren waren zelfs zo geliefd bij de koning dat zijn hof bekend stond als ‘het geparfumeerde hof’.

layton exclusif parfum

Vandaag de dag zet Parfum de Marly die rijke traditie echter voort met zijn vele geurige colognes en parfums gemaakt van de beste ingrediënten. Tot de meest populaire geuren behoren, naast Layton Exclusif, Parfums de Marly Layton, Parfums de Marly Carlisle en Parfums de Marly Herod.

Parfums de Marly Layton vs. Creed Aventus

Er is gezegd dat deze twee eau de cologne merken twee van de beste op de markt zijn. Het is geen wonder dat geurige liefhebbers ze vaak vergelijken. Meestal vindt u vergelijkingen tussen Partums de Marly Layton en Creed Aventus.

Er zijn overeenkomsten en verschillen in beide geuren. Aan de ene kant zijn beide geuren complexe, zeer fijne colognes gemaakt van fijne ingrediënten. Ze hebben allebei fruitige topnoten, maar daar lijken de overeenkomsten op te houden.

Het belangrijkste onderscheid ligt in de uithoudingsvermogensniveaus van de geuren en voor welke gelegenheden en tijden van de dag de geuren lijken te zijn.

Lees ook:   Bobbi Brown Long Wear Gel Eyeliner

Creed Aventus heeft de voorkeur van degenen die van een “frissere” geur houden, en het vervaagt vrij snel. Parfums de Marly Layton daarentegen duren tot ver in de avond en worden door zijn liefhebbers dingen als “dierlijk” en “sensueel” genoemd.

Layton en Layton Exclusif hebben ook veel overeenkomsten. Er zijn echter enkele merkbare verschillen. Layton Exclusif is een leuke, nieuwe kijk op Layton. Het is meestal een donkerdere, rokerige versie.

Wie wil het?

Parfums de Marly Layton Exclusif is een geur voor het soort man dat weet wat hij wil en hoe hij het kan krijgen. Het is voor het soort man dat ’s avonds tot leven komt, die gedijt in het nachtleven. Deze geur is voor volwassen, maar nog jonge, ambitieuze mannen die vertrouwen hebben in hun bezigheden.

Waar moet je het dragen?

Perfums de Marly Layton Exclusif is een eau de cologne die wordt aanbevolen tijdens de koudere seizoenen, zoals herfst en winter, vanwege de kruidige en houtachtige tonen.

De geur heeft een behoorlijke sillage, dus het beste is om het later op de dag of op de avond te dragen. Het is een uitstekende keuze voor een avondje uit in de club, op een date, of voor een speciale gelegenheid.

nachtclub

De blijvende kracht van de cologne betekent dat het enkele uren meegaat en dat een kleine spritz of twee meestal alles is wat nodig is.

Verpakking en presentatie

Parfums de Marly Layton Exclusif is ondergebracht in een eenvoudige, maar elegante glazen fles. Op de voorkant van de fles staan twee tweelingpaarden, die symbool staan voor de liefde van de Franse koning Lodewijk XV voor paarden. Tussen de fokpaarden ligt het jaar 1743, het jaar waarin de koning de controle over Frankrijk overnam.

De fles zelf is zwart en mat, bedekt met een glanzend zilverkleurig deksel, waaronder het spritzing-mechanisme. Wanneer het wordt gekocht, voordat het wordt geopend, wordt de fles in een mooie zwarte doos geplaatst, met eenvoudige zilveren letters met de naam van de geur. Opnieuw worden de tweelingpaarden en het jaartal 1743 getoond, ditmaal in zilver.

Persoonlijke indrukken

Parfums de Marly Exclusif is intens en gedurfd. Wanneer we voor het eerst onze neus bereiken, worden we getroffen door tonen van sandelhout, koffie en vanille. Het voelt slim, verfijnd, maar toch gedurfd.

LAYTON EXCLUSIF VAN PARFUMS DE MARLY

Vervolgens komt een gevoel van zoetheid, misschien van de roos of gardenia, die de aanvankelijke durf mooi in evenwicht brengt. Tot slot een donkere, kruidige, bijna rokerige afdronk. De geur is bijna beestachtig, met een leerachtige noot als het droogt.

Voorstelling

Layton Exclusif is geen zwakke geur; het is een geur met een gedurfde en intense uitvoering. De onmiddellijke projectie is onverschrokken en het heeft een even capabele sillage. Deze cologne heeft een ongelooflijke uithoudingsvermogen en zal de drager zelfs uren later met een heerlijke geur achterlaten.

Waar kun je het kopen?

De Aromi biedt geuren van Parfums De Marly, waaronder Exclusif, evenals vele andere fijne geuren. Koop een Parfums de Marly Layton Exclusif tester met korting op hun website.