Polo Blue Cologne door Ralph Lauren: een recensie

Polo Blue van Ralph Lauren debuteerde in 2002. Deze Polo cologne is aromatisch met tinten die doen denken aan het buitenleven, en zoals alle Polo cologne is het een frisse, aangename geur die de traditie van hoogwaardige Ralph Lauren colognes voortzet.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Na het lezen van deze recensie, zult u de prominente akkoorden van deze eau de cologne kennen en de intentie die het is om te worden gedragen. We zullen het aroma evalueren, de prestaties, wie Polo Blue van Ralph Lauren draagt en of het de iconische naam Ralph Lauren waarmaakt of niet.

POLO BLAUW VAN RALPH LAUREN

Wie maakt het?

Ralph Lauren Polo Blue is van Ralph Lauren en werd uitgebracht in 1978. Meesterparfumeurs Carlos Benaim, de originele Polo-maker en de neus van de originele Polo uit 1978, en Christophe Laudamiel creëerden Polo Blue.

Carlos Benaim, geboren en getogen in Tanger, Marokko, volgde een opleiding tot chemisch ingenieur en voltooide later een trainingsprogramma bij International Flavors and Fragrances in 1967. Hij won een lifetime achievement award van de American Society of Perfumers in 2004 en van de Fragrance Foundation, 2004. Hij werd benoemd tot Master Perfumer bij IFF, wat de eerste van het bedrijf was.

Christophe Laudamiel heeft geuren mede gecreëerd voor 10 van de topbedrijven. Hij bouwt design geurstructuren voor hotels, retailers en musea over de hele wereld. Cristophe is de enige parfumeur ter wereld met geuren die in museumcollecties zijn opgenomen.

polo edp |

Geurnoten

De eerste indruk van Polo Blue is verse meloen, vergezeld van komkommer en de zwakste hint van de schil van clementine. Deze noten benevelen de huid met een verfrissend trio om een lichte eerste indruk af te geven die plaatsmaakt voor diepere geuren naarmate de tijd verstrijkt.

Deze eerste geur vervaagt enigszins om de geraniumtonen dominant te laten worden, gevolgd door een lichte geur van scharlei en basilicum. Deze drie geuren mengen zich kort en gaan dan over in één aangename geur.

polo blauw edp

Tot slot een gerantsoeneerde geur van leer, patchouli, eikenmos, witte amber mix één voor één om de aardse basis te worden voor deze houtachtige blend, waarbij de witte amber de laatste, slepende noot is.

Geur Type

Deze geur is perfect voor de jongeman die een frisse, licht mannelijke indruk wil afgeven, met een vleugje casual. Deze geur kan het beste op elk moment van de dag worden gedragen en wordt vaker gedragen in de lente en zomer, minder vaak in de herfst- en wintermaanden.

Belangrijkste opmerkingen

De keynotes van deze cologne zijn basilicum, scharlei, komkommer en patchouli. Deze geuren zijn de meest opvallende en overweldigen enigszins de onderliggende noten. De basilicum en scharlei stoten eerst een geur uit, op de voet gevolgd door de verfrissende komkommer en houtachtige patchouli.

Geur beschrijving

Ralph Lauren, Polo Blue is een cologne voor mannen die doet denken aan het water. Het oorspronkelijke aroma is dat van de frisse geur van bergamot, meloen en komkommer. Deze gelaagde eau de cologne verandert in tonen van geranium en een mid sage-noot en eindigt vervolgens met een meer mannelijke muskus-, suède- en patchouli-geur.

Lees ook:   Montblanc Legend Spirit Eau de Toilette
polo blauw

Verpakking en presentatie

Ralph Lauren Polo Blue is een eenvoudige maar te onderscheiden koningsblauwe fles, met hints van paars onder het licht, die tegelijkertijd elegant en mannelijk is. Het Polo man logo is gedrukt op de voorkant, het markeren met de onmiskenbaar klassieke Ralph Lauren handtekening.

De verstuiver is delicaat en stoot een mist uit die genoeg is, maar niet overdreven krachtig. De zachte mist verspreidt zich voor de perfecte hoeveelheid voor een ideale dekking. Tegelijkertijd is het specifiek genoeg om bepaalde delen van de huid te targeten.

De doos waarin de cologne wordt geleverd, is ook elegant eenvoudig, maar met hoogwaardige blauwe vezels. De Polo man, paard, belettering en rand, zijn allemaal in reliëf in zilver voor een verbluffend casual chique look.

Persoonlijke indrukken

Polo Blue van Ralph Lauren is een stevige geur die niet overheersend of overheersend is. Het is een gezonde geur, typisch voor een Polo cologne. Deze geur is merkbaar zonder aanmatigend te zijn en is perfect voor iedereen op een casual uitje of voor dagelijks gebruik.

Prestaties (Polo Blue Longevity)

Polo Blue Eau de parfum is geent een overweldigende geur, dus het zal slijten naarmate de dag vordert. Daarom is de geur onuitwisbaar en bezit geen gedetailleerde noten die voor een langere periode overweldigend zouden zijn. Een subtiel aroma kan als een goede zaak worden gezien omdat het een kamer niet zal overweldigen, maar een negatief omdat het zal vervagen en mogelijk opnieuw moet worden aangebracht.

Hoewel elke geurnoot de volgende prachtig complimenteert en het aroma verdiept naarmate elk nieuw artikel zich vermengt, is het een korte reeks geurnoten die sommige gebruikers het gevoel kunnen geven dat het ontbreekt, hoewel de basisgeur blijft.

Lees ook:   Lacoste Live Eau de Toilette

Waar zou je het dragen?

Deze geur is geweldig voor mannen die op zoek zijn naar iets verfrissends en rechttoe rechtaan. Het is ideaal voor iemand die graag lekker ruikt, maar niet bijzonder dol is op hun geur die een kamer binnenkomt voordat ze dat doen. Een goed voorbeeld kan een informele bijeenkomst met vrienden of familie zijn, of zelfs een zakelijke bijeenkomst waar u de juiste indruk wilt maken.

Waar kun je het kopen?

Je kunt Polo Blue van Ralph Lauren kopen bij verschillende warenhuizen, schoonheidswinkels en online bij Amazon, eBay en andere geurwinkels. In tegenstelling tot andere veelgevraagde geuren, is Polo Blue meestal gemakkelijk te vinden.

Fernweh Editions Kaarsen

Exemplaren die het vermelden waard zijn

Luno is een goedkope dupe van Polo Blue die velen lijken te vinden bij lokale dollarwinkels en vrij gelijkaardig aan de Polo cologne vinden.

Davidoff Cool Water is ook een vergelijkbare geur, met een aquatische boventoon waar velen dol op zijn. Het is geen Polo van Ralph Lauren, maar het is dichtbij genoeg als je een vergelijkbare geur wilt met een lager budget.

Pin op Pinterest

polo blauw