Serge Lutens is de auteur van enkele van de mooiste, meest buitengewone en filosofische parfums. Zijn universum zit vol mysterie, evenals zijn verfijnde en memorabele geuren.

Als de getalenteerde fotograaf, wonderbaarlijke make-upartiest en parfumeur, maakt Serge Lutens alles met zijn eigen stijl en visie. Ik zal je de biografie van deze unieke persoon niet vertellen, je kunt het gemakkelijk zelf vinden.

Vandaag review ik Feminite du Bois Serge Lutens, verbazingwekkende en revolutionaire houtachtig-bloemige geur.

De oorsprong van Feminite du Bois

Feminite du Bois werd voor het eerst uitgebracht in 1992 onder het merk Shiseido, waarvoor Serge Lutens werkte als creatief directeur. Het idee van Feminite du Bois is van Serge Lutens, terwijl het parfum is gecreëerd door de parfumeurs Pierre Bourdon en Christopher Sheldrake.

Deze geur was gewijd aan de dualiteit van de natuur van de vrouw en aan een andere kant van vrouwelijkheid, het mannelijke deel ervan. Uit het Frans wordt Feminite du Bois vertaald als vrouwelijkheid van het hout en dit parfum is gebaseerd op de noot van cederhout.

Het opnemen van de noot van cederhout in parfums voor vrouwen was in die tijd revolutionair. Vóór Feminite du Bois van Shiseido was deze noot een van de belangrijkste noten van geuren voor mannen.

Maar Serge Lutens had zijn eigen visie op de vrouwelijke natuur en deze visie heeft Feminite du Bois parfum ongelooflijk beroemd gemaakt.

Even later werd in Parijs de boetiek Les Salons du Palais Royal Shiseido geopend speciaal voor één product – Feminite du Bois parfum.

In 2009 verscheen Feminite du Bois al onder het eigen merk van Serge Lutens. Vandaag de dag hebben we een enorm aantal meesterwerken van fijne parfumerie door dit parfumhuis. Alle geuren zijn vol zin en ze vertellen de verhalen van hun auteur.

Lees ook:   https://www.deloox.nl/product/1273105/davines-momo-moisturizing-shampoo-250-ml.html

De parfums van Serge Lutens zijn de poëzie van geuren, poëzie van het leven, emoties en gevoelens.

Parfum review van Feminite du Bois Serge Lutens

Feminite du Bois opent met de sterke houtachtig-kruidige geur. Cederhout geeft zijn droge en zachte houtachtige aroma en maakt de kruidige tonen nog expressiever. Kruidnagel- en kaneelnoten vormen een perfect duo en maken het geluid van Feminite du Bois een beetje stoffig.

De tonen van pruim en perzik geven hun bijna transparante fruitige geur.

Bloemenboeket in het hart van Feminite du Bois bestaat uit heerlijke en zoete ylang-ylang, poederachtig violet, licht bitter oranje bloem en malse roos. Gember omlijst dit bloemenboeket met zijn specifieke kruidige geur.

Sandelhout in de basis van dit parfum maakt alle composities nog houtachtiger en geeft zijn verleidelijke romige geur. Vanille en benzoë geven hun warme en balsamico geluid, terwijl de noot van musk feminite du Bois sensueel en een beetje wild maakt.

Feminite du Bois is zeer mals, maar expressief houtachtig-bloemig parfum met de sterke kruidige tonen. Het is niet te luid, maar ik voel dit parfum zelfs aan het einde van de dag.

Het is een zeer elegante, gedenkwaardige en verleidelijke geur die alle kansen heeft om een kenmerkend parfum te worden.

Over stemming gesproken, Feminite du Bois van Serge Lutens is zeer meditatief, contemplatief en diep parfum. Deze geur creëert een heel bijzondere aura en sfeer om je heen. Aura van mystiek, sensualiteit en passie.

Tegelijkertijd heeft Feminite du Bois iets heel verleidelijks en indrukwekkends. Dit parfum is gewijd aan de dualiteit van vrouwen, en wat mij betreft, het belichaamt deze dualiteit perfect.

Lees ook:   https://www.deloox.nl/product/1256323/murad-blemish-control-clarifying-oil-free-water-gel-50-ml.html

Feminite du Bois is als een charmant bos of een andere plek in de wereld, waar je jezelf vrij kunt voelen, jezelf volledig kunt uitdrukken en niet bang bent om echt te leven.

Een beetje mistig, droog, maar erg mooi, dit parfum appelleert aan de diepte van de ziel. En wie weet wat er in verborgen zit?

Notities: Cederhout, Kaneel, Pruim, Perzik, Kruidnagel, Ylang-Ylang, Violet, Oranje bloem, Gember, Roos, Vanille, Sandelhout, Benzoë, Muskus.

Als het een plek was, zou het een mistig bos zijn.

Als het een kleur was, zou het zachtgrijs met lichtroze en paars.

Als het één woord was, zou het de ambivalentie zijn.

Vergelijking met Feminite du Bois Shiseido

Dankzij één persoon, die ik zo waardeer, kreeg ik de kans om de originele versie van Feminite du Bois van Shiseido te proberen, die helaas werd stopgezet.

In vergelijking met de versie van Serge Lutens is Feminite du Bois van Shiseido even malser en warmer.

In Shiseido-versie voel ik meer fruitige tonen, hun zoetheid en zachtheid, terwijl de moderne versie van Serge Lutens meer kruidig-houtachtig is en meer frisheid heeft dan voor mij.

Feminine du Bois van Shiseido heeft een sterker dierlijk accent. Deze versie is voor mij ook iets meer balsamico, blijkbaar vanwege de noot van honing in samenstelling.

Aan de andere kant hebben we de versie van Serge Lutens, waarbij het houtachtige accent helderder en sterker is.

Ik zou nooit zeggen dat een van de versies beter is dan de andere. Ze lijken erg op elkaar, maar zijn tegelijkertijd verschillend. Beide versies van Feminite du Bois hebben hun unieke charme en schoonheid en ze zijn allebei geweldig.

Lees ook:   Marshall Showergel & Shampoo

Notities: Honing, Anjer, Gember, Kaneel, Roos, Cederhout, Perzik, Pruim, Oranjebloesem, Violet, Bijenwas, Kruidnagel, Kardemom, Sandelhout, Vanille, Benzoë, Muskus.

P. S. Als je je favoriete parfum van Serge Lutens nog niet hebt gevonden, geef jezelf dan de tijd. Wat mij betreft, deze parfums moeten worden geprobeerd in de stilte en kalmte.

En wanneer je in een heel speciale, doordachte, zelfs een beetje mystieke stemming bent, is het misschien het juiste moment om je perfecte parfum van Serge Lutens te vinden of misschien niet slechts één parfum, want nadat je verliefd bent geworden op een van de meesterwerken van dit merk, wil je meer «liefhebbers» vinden tussen al deze verleidelijke flessen …

Het was mijn parfum review van Feminite du Bois Serge Lutens (affiliate link) en vergelijking met de oude versie van deze geur van Shiseido.

Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies, verschillende gidsen en nuttige informatie over geuren.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.