Dit jaar viert Clive Christian het 20-jarig bestaan van het parfumhuis met de lancering van The Anniversary Collection. Twee nieuwe parfums en een prachtig nieuw elixer markeren de gelegenheid en herolen alle elementen die dit Britse parfumhuis echt iconisch maken.

Vandaag review ik The Anniversary Collection Clive Christian, 20 Iconic Feminine en 20 Iconic Masculine geuren.

Eerbetoon aan zijn oorsprong

Clive Christian heeft de limited edition van geuren niet alleen gemaakt om het 20-jarig jubileum te vieren, maar ook om hulde te brengen aan de oorsprong van de Crown Perfumery Company, opgericht in 1872.

1872 was ook het jaar waarin koningin Victoria de parfumerie toestemming gaf om de afbeelding van haar kroon op haar parfumflesjes te gebruiken.

De kroon die tot op de dag van vandaag elke fles Clive Christian parfum definieert.

Koningin Victoria zelf hield van Crown Essence, het parfum dat speciaal voor haar werd gemaakt, terwijl de prinses van Wales dol was op Crown Rose van de Crown Perfumery Company.

In 1999 verwierf Clive Christian deze parfumerie en lanceerde The Original Collection met de paren 1872, No.1 en X parfums.

Twintig jaar later lanceert Clive Christian The Anniversary Collection, die een eerbetoon is aan het erfgoed van de Crown Perfumery Company en het vakmanschap van de parfumeurs die enkele van de meest luxueuze parfums ter wereld creëren.

Parfum review van The Anniversary Collection Clive Christian

De flessen van 20 Iconic Feminine en 20 Iconic Masculine zijn versierd met een platinakleurige kooi en bekroond met een platinakleurige dop.

De kooi van deze flessen is een unieke moderne interpretatie van de decoratieve kooien die in 1872 op de geuren van de Crown Perfumery Company te vinden zijn.

Lees ook:   Elizabeth Arden Sunflowers Eau de Toilette

Recensie van The Anniversary Collection Clive Christian

Geïnspireerd door 20 Iconic Feminine en 20 Iconic Masculine, bevat het baies rose iconische elixer op oliebasis de beste ingrediënten gemengd om een nieuwe luxe geur te creëren en de verschillende facetten van beide iconische geuren te vieren.

Dit warme en verleidelijke houtachtig-oosterse Elixer heeft een concentratie van 50% parfum waardoor het verbazingwekkend lang meegaat.

Met de hand gegoten in de Clive Christian kristallen flacon en gepresenteerd in de luxe handgemaakte behuizing, is de Elixir een beperkte creatie, slechts 40 stuks, voor de meest gepassioneerde parfumkenners.

Beoordeling van 20 Iconic Feminine Clive Christian

Deze luxueuze geur, gewijd aan de schoonheid van Damast roos, heeft een zeer krachtig en tegelijkertijd verleidelijk karakter.

In dit parfum wordt de noot van roos prachtig omlijst door de warme en expressieve accenten van saffraan, die deze geur een charmante oosterse sfeer geven.

Plum voegt aan 20 Iconic Feminine een verleidelijk en diepgaand geluid toe, terwijl violet de bloemblaadjes van Damastroos bedekt met een gewichtloos poeder.

Op zijn beurt geeft de noot van honing dit parfum een dichte textuur en een subtiele zoetheid die de honingnuances van Damastroos meer suggestief maakt.

Bedwelmend, weelderig en eindeloos opwindend, 20 Iconic Feminine is een liefdeselixer in het parfumflesje dat niemand kan weerstaan.

Dit parfum is een uitdrukking van de prachtige rozentuin in de avond wanneer rozen de lucht vullen met het meest prachtige aroma voordat ze hun zachte bloemblaadjes sluiten.

Bloemblaadjes die de kleur hebben van robijnrode wijn en de textuur van het zachtste fluweel…

Notities: Saffraan, Pruim, Damast Roos, Violet, Honing.

Lees ook:   Collistar Mascara Volume Unico

Als het een plek was, zou het een rozentuin in de schemering zijn.

Als het een kleur was, zou het robijn zijn.

Als het één woord was, zou het een verleiding zijn.

Beoordeling van 20 Iconic Masculine Clive Christian

In tegenstelling tot de weelderige vrouwelijke editie draait bij 20 Iconic Masculine alles om luxe lichtheid en frisheid.

Dit parfum opent met een exotische citrusmix van yuzu en zoete mandarijn aangevuld met de lichtgevende accenten van roze peper en kruidennuances van rozemarijn.

De noot van Cederhout brengt aan 20 Iconic Masculine het verfijnde houtachtige aroma met een zeer zacht karakter.

Ondertussen geeft Haitian Vetiver, dat ook wel ‘bourbon vetiver’ wordt genoemd, dit parfum zijn verleidelijke aards-houtachtige geur met een indrukwekkend rokerig geluid.

20 Iconic Masculine is als een wandeling in het bos, wanneer je eenheid voelt met de natuur en je geest zuivert van alle gedachten en angst.

Dit elegante citrus-houtachtige parfum is je meditatieve gemoedstoestand gevangen in de meest exquise parfumfles.

Notities: Yuzu, Mandarijn Petitgrain, Roze Peper, Rozemarijn, Cederhout, Haïtiaanse Vetiver.

Als het een plek was, zou het een rustig bos zijn.

Als het een kleur was, zou het lichtgroen met geel zijn.

Als het één woord was, zou het een stilte zijn.

P.S. Beide geuren van het 20 Iconic-paar hebben de concentratie pure parfum waardoor ze ongeveer 8-12 uur meegaan.

Hoewel elk van de parfums is gemarkeerd als vrouwelijk of mannelijk, vind ik ze uniseks en geschikt voor zowel vrouwen als mannen.

Het was mijn parfum review van The Anniversary Collection Clive Christian (affiliate link), waaronder 20 iconische vrouwelijke en 20 iconische mannelijke parfums.

Lees ook:   Lancôme La Vie Est Belle Eau de Parfum

Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies, verschillende gidsen en nuttige informatie over geuren.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.