Clive Christian Perfume is een Brits parfumhuis, dat ’s werelds beste geuren creëert. Dit huis is opgericht door de beroemde en getalenteerde Britse interieurontwerper Clive Christian.

Hij begon met het ontwerpen van keukens en transformeerde de rol van deze kamer in het huis volledig. In zijn visie was de keuken de belangrijkste plek. De plek, waar comfort, gezelligheid en communicatie verenigd waren.

Dit bericht bevat affiliate links, dat betekent dat ik een kleine commissie kan ontvangen, zonder kosten voor u, als u een aankoop doet via een link. Ik raad alleen merken aan die ik gebruik en vertrouw. Lees hier de volledige openbaarmaking.

Clive Christian wekte de interesse in de interieurs van het Victoriaanse tijdperk nieuw leven in met zijn eerste op maat gemaakte ontwerp. Het was een keuken in Victoriaanse stijl met de kroonluchter en het toonde de passie van Clive Christian voor traditie, geschiedenis en verfijning.

In 1999 kocht Clive Christian de Crown Perfumery Company en richtte Clive Christian Perfume op. Dit parfumhuis creëert unieke, verfijnde en zeer artistieke geuren, geïnspireerd en gedreven door Britse tradities en geschiedenis.

Het beeld van de kroon van koningin Victoria als flessenstopper, samen met de fijnste en zeldzaamste ingrediënten zorgen voor een onvergetelijke sensuele ervaring.

Vandaag review ik The Noble Collection XX Art Nouveau Clive Christian Perfume. Maar eerst zal ik je iets vertellen over dit grote en fascinerende tijdperk, genaamd Art Nouveau.

Art nouveau

Art Nouveau was een internationale kunststroming, die bloeide en het populairst was tussen 1890 en 1910.

Het is ontstaan in België en Frankrijk en had verschillende namen in andere landen, zoals Jugendstil en Secessionsstil in Duitsland en Oostenrijk, Tiffany Style in de VS, Modern en Glasgow Style in Groot-Brittannië.

In Frankrijk staat deze periode ook bekend als La belle époque (Het mooie tijdperk) omdat het de tijd was van bloei van alle vormen van kunst, tijd van cafés en cabaret, van films en fotografie, van mooie en krachtige courtisanes en vele andere prachtige dingen.

Lees hier mijn parfum review van Melle Cleo Les Cocottes de Paris door Anaïs Biguine

Als beweging was art nouveau een protest tegen de academische kunst van de 19e eeuw en vroegere manieren van leven. Het werd beoefend op het gebied van kunst, architectuur, toegepaste kunst en vooral de decoratieve kunsten.

Lees ook:   Azzaro L'Eau Eau de Toilette

Deze beweging kenmerkt zich door organische en plantaardige vormen, lijnen en motieven.

Alphonse Mucha, F. Champenois Imprimeur-Éditeur, 1898

De beroemdste vertegenwoordigers van de Art Nouveau-stijl waren Henri de Toulouse Lautrec, Alphonse Mucha, Rene Lalique, Gustav Klimt, Aubrey Beardsley, Antoni Gaudi, Louis Comfort Tiffany en anderen.

Parfums uit de Art Nouveau tijd

Deze periode was de tijd waarin de eerste parfums met synthetische moleculen verschenen. Voor die tijd werden alle parfums alleen gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

Met de uitvinding van het molecuul coumarine in 1882, dat een zoete, een beetje bittere geur heeft, begon een nieuw tijdperk in het maken van parfum.

In hetzelfde jaar heeft de parfumeur en eigenaar van de Houbigant Paul Parquet het wereldverse parfum Fougere Royalle geïntroduceerd met de tonen van bergamot, geranium, coumarine en eikenmos.

Dit parfum heeft de nieuwe categorie geuren bepaald – fougere, die we vandaag allemaal kennen.

Daarna verschenen andere geweldige parfums met synthetische componenten: Jicky van Guerlain (1889), dat geliefd was bij zowel vrouwen als mannen, Le Parfum Ideal van Houbigant (1900), geïnspireerd door de Gibson Girls, die het ideaal van vrouwenschoonheid waren, een beetje schandalig Le Trefle Incarnat van L. T. Piver (1900), de must-have van dandies Mouchoir de Monsieur van Guerlain (1904).

Louis Théophile Hingre voor Parfumerie Violet, 1900

Na de uitvinding van andere moleculen, die de geur van viooltjes hebben, begon de mode voor violette parfums. Alle parfummerken introduceerden de parfums met de geur van deze bloemen.

Enkele van de bekendste waren Vera Violetta van Roger &Gallet (1892), L’ Origan van Coty (1905), Apres I’Ondee van Guerlain (1906) en andere parfums.

Zoals we kunnen zien, waren de parfums erg populair in de tijd van de Art Nouveau. Deze artistieke beweging beïnvloedde ook de stijl van verpakking en reclame voor parfums en andere cosmetica.

In die tijd begonnen parfumeurs niet alleen aandacht te besteden aan de inhoud van het parfum, maar ook aan het ontwerp van de parfumfles. Geniale juwelier en glasontwerper Rene Lalique creëerde ongelooflijk mooie flesjes voor parfums.

Lees ook:   Versace Eros Eau de Toilette

Tegenwoordig blijft het tijdperk van de Art Nouveau verschillende kunstenaars inspireren. En nu wil ik u graag De Edele Collectie XX Art Nouveau Clive Christian voorstellen, die dit prachtige en artistieke tijdperk vertegenwoordigt.

Parfum review van The Noble Collection XX Art Nouveau Clive Christian

Met twee nieuwe parfums, Water Lily en Papyrus, nodigt Clive Christian Perfume ons uit voor de reis terug in de tijd, naar het onvergetelijke tijdperk van art nouveau, vol elegantie, passie en sensualiteit.

Meer vrouwelijke Waterlelie en meer mannelijke Papyrus geven ons de kans om die prachtige tijd te ervaren.

Noble XX Waterlelie

Water Lily parfum heeft een zeer helder, een beetje zeepachtig en schoon aldehydisch begin. Na een tijdje verschijnt een mooi en zacht bloemenhart met iris, tuberoos en jasmijn op de huid.

Dit parfum heeft een lichte poederachtige geur, die heel gebruikelijk was in de tijd van de Art Nouveau. Musk maakt dit parfum levend en sensueel, net als de natuur die de inspiratie was voor de kunstenaars van die tijd.

Vetiver geeft zijn diepe en droge houtachtige geur, terwijl patchouli waterlelie een beetje aards maakt.

De Noble Collection XX Waterlelie

Dit parfum is een prachtig bloemenboeket met een zachte en aantrekkelijke geur. Het is als de ornamenten van de Art Nouveau, die werden geïnspireerd door de natuurlijke lijnen en vormen van planten en bloemen.

Wat mij betreft, Water Lily toont de perfecte vrouw van de Art Nouveau, een kleine dromerige vrouw uit de kunstwerken van Alphonse Mucha, omdat dit parfum zeer elegant, zacht, maar tegelijkertijd charmant en expressief is.

Water Lily van Clive Christian Perfume is een voortreffelijk, sensueel en verleidelijk bloemenparfum. Het zou op de kaptafel van alle elegante dames uit die tijd staan. Het heeft tijdloze schoonheid en charme. Het is niet te luid, maar sonoor en zeer helder als de briljante tijd van de art nouveau.

Notities: Aldehyden, Tuberoos, Jasmijn, Iris, Orris, Patchouli, Vetiver, Kasjmier Musk.

Noble XX Papyrus

Papyrus verbeeldt de obsessie met Egyptische kunst tijdens het tijdperk van de art nouveau. De grote actrice van die tijd Sarah Bernhardt speelde de rol van Cleopatra met de Egyptische juwelen, die erg populair waren.

Lees ook:   Azzaro Pour Homme Cologne Intense Eau de Toilette

Egyptische kunst lag op ieders lippen, en samen met Papyrus van Clive Christian kunnen we deze passie omarmen.

Dit parfum begint met de frisse en zeer groene geur van galbanum samen met bergamot. De pittige roze peper maakt deze geur warmer, een beetje droog en geeft Papyrus zijn lichte zoetheid.

Na een tijdje verschijnt een mooi en aromatisch hart van lavendel, basilicum en geranium. Houtachtige papyrus en rokerige vetiver creëren de diepe en verleidelijke basis van dit parfum, en tonkaboon met zijn unieke zoete, kruidige geur maakt Papyrus erg romig en warm.

De Noble Collection XX Papyrus

Papyrus van Clive Christian Perfume is het parfum van contrast. Het begint met een zeer sterke frisheid, maar na verloop van tijd hypnotiseert het je met de zachtheid en de diepte van de geur.

Dit parfum heeft iets mystieks, zoals oude Egyptische papyrus, die nog steeds veel van de mysteries uit het verleden bewaren. Diepe, warme en verleidelijke uniseks geur, die zo gemakkelijk is om geobsedeerd door te raken.

Notities: Bergamot, Galbanum, Roze Peper, Lavendel, Basilicum, Geranium Vetiver, Papyrus, Tonka Boon.

Het tijdperk van de Art Nouveau was een van de meest fascinerende tijd in onze geschiedenis. Tijd, vol kunst en vrijheid, van elegantie en stijl, experimenten en uitvindingen.

Maar alles heeft de neiging om te eindigen. En deze prachtige periode eindigde met het begin van de Eerste Wereldoorlog. La Belle Epoque, zoals deze tijd ook wel wordt genoemd, blijft in onze herinnering en harten leven en dient als inspiratie voor zo’n groot parfumhuis als Clive Christian Perfume.

Het was mijn parfumrecensie van The Noble Collection XX Art Nouveau Clive Christian, twee mooie en complementaire parfums Water Lily en Papyrus.

Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies, verschillende gidsen en nuttige informatie over geuren.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.