Is de lente niet de spannendste en meest intrigerende tijd van het jaar?

Degene die ons hart doet ontwaken uit een lange winterdroom en begint te kloppen in harmonie met de ontwakende natuur.

Degene die ons hart vult met hoop en zoete verwachting van iets nieuws dat op het punt staat te komen.

Iets moois, fascinerends en zeker onze interesse en enthousiasme voor het leven opwekkend.

Het is niet verwonderlijk dat er in de parfumerie zoveel creaties zijn gewijd aan de lente, omdat geuren als niets anders de renaissance van de natuur en de menselijke ziel kunnen weerspiegelen.

Vandaag zal ik Villanelle en Sonnet 98 van Kamila Aubre bespreken, twee interessante botanische parfums die volledig gewijd zijn aan de lente rond en in ons.

De poëzie van de lente of Villanelle en sonnet 98 Kamila Aubre

Villanelle.

Geïnspireerd door een lentevillanelle, een poëtische vorm met strikte regels en kaders, is dit parfum een ode aan de heropleving van de natuur die ook zijn regels heeft, maar toch vol vrijheid is.

Terwijl veel parfums gewijd aan de lente allemaal gaan over bloeiende bloemen, is Villanelle de belichaming van vochtige aarde, nat mos en schors na een lenteonweer.

Dit parfum opent met een verfrissende en lichtzoete mix van kruidennoten met bergamot en lavendel die herinnert aan de verkwikkende koelte van de eerste lentedagen.

Recensie van Villanelle en Sonnet 98 Kamila Aubre

Een bloemenakkoord met roos, jasmijn en violet is niet zo duidelijk in dit parfum, wat niet gezegd kan worden van het expressieve duo van vetiver en wierook dat vanaf het begin behoorlijk hard klinkt.

Lees ook:   Xerjoff V Ouverture Eau de Parfum

Vetiver, met zijn veelzijdige geur, waarin houtachtige, aardse en rokerige nuances in elkaar overvloeien, creëert de charmante sfeer van het bos na een voorjaarsregen.

De noot van wierook van zijn kant vult vetiver perfect aan en voegt aan Villanelle de diepe balsamico-klank toe met een vleugje mysterie.

Zware regendruppels lopen langs de schors, vochtige aarde straalt zijn bedwelmende aroma uit en alles om ons heen ontwaakt om diep in de lentelucht te ademen.

Alles eromheen, maar binnen?

Sonnet 98.

Dit parfum is, in tegenstelling tot Villanelle, een intiemer en tot nadenken stemmend verhaal over liefde, verlies en lente, geïnspireerd door Shakespeare’s sonnet 98.

De tegenstelling tussen de lente buiten en de verlengde winter binnen wordt weerspiegeld door de mix van kruiden,kruidige en bloemige tonen op de suggestieve houtachtig-balsamico achtergrond.

Recensie van Villanelle en Sonnet 98 Kamila Aubre

Wat opvalt in deze blend is de noot van May Chang of Litsea cubeba die sonnet 98 zijn vrolijke citroenachtige zoetheid brengt.

Degene die je niet verwacht te vinden in een parfum geïnspireerd door zulke prachtig melancholische poëzie, maar dat geeft je zeker hoop op iets beters.

En zelfs als de koudste winter nu in je zit, zal de dag komen dat de mooiste bloemen daar zullen bloeien en liefde je hart weer zal vullen.

Het kan morgen of later gebeuren.

Het kan dit voorjaar of volgend jaar gebeuren.

Maar het zal zeker op het juiste moment en op de juiste plaats gebeuren.

Het was mijn recensie van Villanelle en Sonnet 98 van Kamila Aubre, twee parfums verenigd door het thema van de lente, maar die de verschillende kanten weerspiegelen.

Lees ook:   Yves Saint Laurent Libre Intense Eau de Parfum

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.