Maitre Parfumeur et Gantier is een Frans luxe parfumhuis opgericht in 1988 door de beroemde parfumeur Jean-Francois Laporte. Vandaag zal ik Bois de Turquie Maitre Parfumeur et Gantier bespreken en u meer vertellen over dit unieke huis dat geworteld is in de Franse parfumerietraditie van de 17e eeuw.

Maitre Parfumeur et Gantier

Geïnspireerd door reizen, de wereld van opera en barokke esthetiek, creëert dit merk verfijnde geuren voor vrouwen en mannen met behulp van de beste grondstoffen.

Niet alleen geuren, maar ook de boetiek van Maitre Parfumeur et Gantier verwijst naar de weelde van de 17e-eeuwse parfumwinkels. Een glanzende marmeren vloer, muren bedekt met Cuir de Cordoue en prachtige meubels creëren een zeer speciale en verfijnde sfeer.

De perfecte sfeer om de wereld van luxe en hoogwaardige parfumerie te ontdekken.

Elke Eau de Parfum wordt geleverd in een prachtige glazen fles met een bedrukt in gouden zegel en heeft een vergulde dop versierd met een diamantachtige Swarovski-steen.

Elke collectie van de Eaux de Parfums wordt vertegenwoordigd door een bepaalde kleur van de steen.

Alle geuren van Maitre Parfumeur et Gantier worden gepresenteerd in rode koffers bedekt met leernerfpapier, een verwijzing naar de oorsprong van Gantier, zoals Franse handschoenenmakers (gantiers) hun handschoenen parfumeerden.

Parfum review van Bois de Turquie Maitre Parfumeur et Gantier

Dit charmante oosterse parfum opent met een tedere noot van oranjebloesem, omringd door sappige en stralende citrusaccenten van mandarijn en bergamot.

Na een tijdje, wanneer de heldere opening van Bois de Turquie de dageraad kalmeert, openbaart zich een verleidelijk en diep karakter van dit parfum.

Lees ook:   Sensai Ultimate The Eye Cream

Jasmijn in het hart van Bois de Turquie geeft deze geur zijn bedwelmende zoete geur die prachtig wordt omlijst door poederachtige accenten van iris.

review van Bois de Turquie Maitre Parfumeur et Gantier

Ondertussen maakt de lauriernoot het geluid van dit verleidelijke bloemenduo een beetje pittiger en expressiever.

De basis van dit parfum wordt vertegenwoordigd door een indrukwekkend oosters akkoord met sandelhout, mirre, wierook en patchouli noten.

Sandelhout geeft Bois de Turquie zijn verleidelijke romige geur vergezeld van de aardse diepte van patchouli, terwijl de noot van mirre het meest charmante balsamicogeluid brengt met enkele zoete en citroennuances.

Klik hier om mijn geur review van Genevieve van 1907 Perfumes te lezen.

De noot van wierook maakt het geluid van Bois de Turquie nog verleidelijker en creëert een prachtige mysterieuze sfeer van dit parfum.

De sfeer die het land perfect weergeeft, waar de zon heet is en de wind krachtig…

Bois de Turquie Maitre Parfumeur et Gantier is een van de mooiste oosterse parfums die ik ooit heb geprobeerd.

Dit is het parfum, waar de tederheid van bloemen de expressiviteit van hout ontmoet, dat op zijn beurt de warmte en diepte van de balsamicotonen ontmoet.

Omhullend, gedenkwaardig en eindeloos mooi, Bois de Turquie is als een zoete droom waarin je naar de mysterieuze verre landen reist.

En wie weet wat je te wachten staat in die delen van onze fascinerende wereld?

Notities: Mandarijn, Oranjebloesem, Bergamot, Laurier, Iris, Jasmijn, Sandelhout, Mirre, Wierook, Patchouli.

Als het een plek was, zou het een prachtige oude villa aan zee.

Als het een kleur was, zou het zacht goud zijn.

Als het één woord was, zou het dromerig zijn.

Lees ook:   Bioderma Atoderm Crème Nourrissante

Het was mijn parfum review van Bois de Turquie Maitre Parfumeur et Gantier. Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies, verschillende gidsen, nuttige informatie over geuren en deel dit bericht met vrienden.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.