De roos was te allen tijde een van de meest populaire componenten van de parfumerie. Het werd veel gebruikt sinds de oudheid.

In het oude Rome was het bijvoorbeeld de meest favoriete bloem. De mensen van Rome creëerden het feest van Rosalia om de roos te eren. Ze versierden zichzelf en hun huizen ook met deze bloemen.

Nu kunnen we zoveel parfums vinden met als hoofdthema roos. Vandaag zal ik Lady Vengeance bespreken Juliette heeft een Gun, een mooie en zelfverzekerde geur, gewijd aan deze prachtige bloem.

Parfum Review van Lady Vengeance Juliette heeft een gun

Lady Vengeance, gelanceerd in 2006 en gemaakt door de parfumeur Francis Kurkdjian, is nog een verhaal over de koningin van de bloemen.

Deze koningin is verfijnd en diep. Ze heeft ook doornen, maar niet erg scherp. De koningin is contemplatief, wijs en weet wat ze van het leven wil. Ze is niet naïef en ze zal zich niet door iemand laten kwetsen. Maar als het gebeurt en iemand doet haar pijn, dan zal de tederheid worden vervangen door de kilte en onverschilligheid, en de wraak zal komen…

John William Waterhouse, De Rose Bower, 1910

Lady Vengeance opent met het heldere en verfrissende duo van bergamot- en lavendeltonen. Na een tijdje verschijnt een mooi en teder bloemenhart met de tonen van Bulgaarse roos, Marokkaanse roos en geranium.

Patchouli, de trouwe vriend van roos, geeft dit parfum zijn diepe aardse geur met houtachtige nuances, terwijl de noot van Iso E Super deze geur zijn levendige geluid geeft.

Lees ook:   Missoni Eau de Toilette

De basis van Lady Vengeance wordt vertegenwoordigd door het sensuele trio ambroxan, muskus en vanille. Ambroxan geeft dit parfum zijn veelzijdige aroma met muskusachtige, houtachtige en amberachtige accenten, terwijl de noot van muskus deze geur erg verleidelijk maakt.

Vanille voegt aan deze compositie een bijna onzichtbare zoetheid toe en maakt Lady Vengeance warm en zacht.

Klik hier om mijn geurrecensie van Miss Charming en Mmmm te lezen… Juliette heeft een Gun.

Lady Vengeance is een zeer interessante en mooie bloemige geur met als hoofdthema roos. Dit parfum is sensueel, maar niet vurig. Het heeft een beetje kilte en onthechting, en misschien is het de wraak van de koningin…

Notities: Lavendel, Bergamot, Bulgaarse Roos, Marokkaanse Roos, Geranium, Patchouli, Iso E Super, Ambroxan, Musk en Vanille.

Als het een plek was, zou het een oude prachtige tuin met rozen zijn.

Als het een kleur was, zou het levendig bordeauxrood zijn.

Als het één woord was, zou het subliem zijn.

Het was mijn parfum review van Lady Vengeance Juliette has a Gun. Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies, verschillende gidsen en nuttige informatie over geuren.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.