Malay Perfumery is een nieuw geurmerk uit Maleisië, gemaakt om herinneringen op te roepen aan het verleden van Maleisië met behulp van Franse parfumerietechnieken. Dit merk creëert geuren van ingrediënten die van nature in dat deel van de wereld groeien of daar vandaan komen.

Vandaag review ik Mahsuri en Fleur de Rampai Malay Perfumery, twee interessante en elegante geuren gemaakt door Fazzillah Noordin.

Parfum review van Mahsuri en Fleur de Rampai Maleisische parfumerie

Mahsuri

Dit parfum is geïnspireerd op de samenzweerderige gebeurtenissen die leidden tot het onrechtvaardige doodvonnis van Mahsuri, de legende van Langkawi.

Mahsuri was een jonge vrouw, die aan het einde van de 18e eeuw op het eiland Langkawi in Maleisië woonde. Ze was een vrouw van de krijger, die ten strijde moest trekken tegen de Siamezen.

Terwijl haar man in de oorlog was, raakte Mahsuri bevriend met een jonge reiziger. Een vrouw die jaloers was op Mahsuri’s schoonheid verspreidde het gerucht dat Mahsuri een affaire had met de reiziger en de dorpelingen beschuldigden haar openlijk van overspel.

Volgens de folklore, toen Mahsuri werd neergestoken, stroomde het witte bloed uit de wond, dat was het teken van haar onschuld. Mahsuri heeft Langkawi vervloekt om zeven generaties pech te hebben en na een tijdje werd deze staat overgenomen door Siam.

Het graf van Mahsuri trekt toeristen van over de hele wereld en haar verhaal blijft mensen inspireren.

Deze keer werd het tragische verhaal van de mooie vrouw een inspiratie voor een Mahsuri geur van Malay Perfumery.

Mahsuri opent met de heldere geur van jasmijn, omringd door bijna onzichtbare citrustonen die dit parfum een lichte frisheid geven. De noot van kamfer met zijn unieke en veelzijdige aroma maakt de opening van Mahsuri parfum expressiever en geeft deze geur het verkwikkende geluid.

Lees ook:   Jean Paul Gaultier Le Male Aftershave

Na een tijdje verschijnt de tedere, verleidelijke en een beetje zoete geur van jasmijn in al zijn glorie. De basis van Mahsuri parfum wordt vertegenwoordigd door het heerlijke en sensuele duo van benzoë en sandelhout.

De noot van benzoë brengt in deze geur de warme balsamicogeur met een bedwelmende zoetheid, terwijl de noot van sandelhout Mahsuri parfum zijn rijke houtachtige aroma geeft met de romige nuances.

John Edmund Taylor, Johore River in Maleisië gezien vanuit Changhie, Singapore, 1879

Mahsuri Malay Perfumery is de elegante en aantrekkelijke bloemengeur met de heerlijke balsamico en zoete accenten. Het hoofdthema van Mahsuri parfum is jasmijn, dat heel expressief, natuurlijk en tegelijkertijd verfijnd klinkt.

Ondanks het tragische verhaal van Mahsuri’s leven, is de geur die aan haar is opgedragen zeer aangenaam, ontspannend en vreugdevol.

Notities: Citrusvruchten, Kamfer, Jasmijn Sambac, Benzoë, Sandelhout.

Als het een plek was, zou het een prachtige tuin in het Oosten zijn.

Als het een kleur was, zou het zachtgeel zijn.

Als het één woord was, zou het ontspannend zijn.

Fleur de Rampai

Dit parfum is gewijd aan de «Bunga rampai» (bloemige potpourri) traditie. Dergelijke bloemen potpourris worden meestal gemaakt voor bruiloften in Maleisië. Bunga rampai is een symbool van geluk, familie en saamhorigheid.

Fleur de Rampai is een groenbloemige geur met als hoofdthema jasmijn. In dit parfum wordt de noot van jasmijn omlijst door andere expressieve noten. De noot van schroefdennen of pandanus geeft deze geur zijn zeer heldere en verzadigde bloemig-fruitige aroma met suikerachtige nuances.

Een suggestief karakter van schroefdennen wordt verzacht door de noot van sensuele en zachte jasmijn met zijn prachtig zoete geur.

Lees ook:   Bottega Veneta Knot Eau de Parfum

Patchouli in de basis van Fleur de Rampai, geeft dit parfum zijn diepe en indrukwekkende aards-houtachtige geur met muskusachtige accenten en brengt aan deze geur de sfeer van mysterie.

Fleur de Rampai Mayal Perfumery is de geur van contrasten, waar het heldere en krachtige karakter van schroefdennen en patchouli-noten wordt gebracht vóór de tederheid en het sensuele geluid van jasmijnbloemen.

Fleur de Rampai is het memorabele bloemenparfum met een interessante interpretatie van jasmijn.

Notities: Schroef Pine, Jasmijn, Patchouli.

Als het een plek was, zou het een tropische jungle zijn.

Als het een kleur was, zou het lichtgroen met oranje zijn.

Als het één woord was, zou het expressief zijn.

Het was mijn parfum review van Mahsuri en Fleur de Rampai Malay Perfumery. Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies, verschillende gidsen en nuttige informatie over geuren.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.