Not a perfume is een geur van het Franse niche parfummerk Juliette has a Gun gelanceerd in 2010. De naam van deze geur spreekt voor zich. Geen parfum bestaat uit slechts één ingrediënt – molecuul Cetalox.

Sommige mensen zijn dol op deze geur, andere mensen haten het. Er zijn ook mensen die de geur van dit parfum helemaal niet voelen.

Vandaag zal ik Not a Perfume Juliette has a Gun bespreken en je vertellen over dit mysterieuze molecuul.

Wat is Cetalox?

Cetalox is een basisnoot van veel moderne geuren (of de enige noot, zoals in het geval van Not a Perfume). Het is een synthetische vorm van natuurlijke ambergris, evenals Ambroxan en enkele andere moleculen.

Deze moleculen gaan zeer lang mee. Ze hebben een diepe houtachtige en een beetje zoete geur met dierlijke nuances.

Bij verschillende mensen werken deze moleculen op verschillende manieren. Dat is de reden waarom sommige mensen helemaal niets voelen, en sommige mensen voelen een unieke en mooie geur, die gedurende de dag wordt veranderd.

Natuurlijke Ambergris of grijze Amber is een stof die wordt geproduceerd in het spijsverteringsstelsel van cachaloten. Het was een van de meest populaire componenten in parfums van het verleden vanwege de diepe en balsamico geur.

Tegenwoordig is het gebruik van natuurlijke Ambergris verboden omdat de cachaloten die deze stof produceren bedreigde diersoorten zijn. Het is ook ethischer om de synthetische vervangers van Ambergris te gebruiken.

Lees hier mijn geur review van Another Oud Juliette has a Gun

Review van Not a Perfume Juliette has a Gun

Vanaf de eerste seconden heeft Not a Perfume een beetje harde en vreemde geur met een licht zure noot. Het doet me denken aan de geur van reinheid, zoals waspoeder of zeep.

Lees ook:   Rituals Sakura Body Cream

Na een tijdje kalmeert de heldere opening en verschijnt er een tedere en diepe geur met muskusachtige nuances. Deze geur zit heel dicht op de huid, soms onzichtbaar, maar dan ineens heel helder.

Na enige tijd wordt Not a perfume me te herinneren aan Dior Homme Cologne 2013 en in deze vorm verdwijnt deze geur van mijn huid.

Als je van Escentric Molecules-geuren houdt, vooral Molecule 02, zul je Not a Perfume van Juliette has a Gun waarschijnlijk leuk vinden.

Toch moet je dit parfum een bepaalde tijd testen voordat je het koopt. De geur van deze geur kan zichzelf gedurende de dag veranderen. Ik kan niet zeggen dat het geen parfum is. Op mijn huid is het een zeer lichte, zachte en schone geur, puur als water.

Als het een plek was, zou het een pier zijn.

Als het een kleur was, zou het lichtgrijs zijn.

Als het één woord was, zou het onzichtbaar zijn.

Het was een parfum review van Not a Perfume Juliette has a Gun. Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies, verschillende gidsen en nuttige informatie over geuren.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.