The Wild Instincts of Dior Sauvage EDP Keulen: een overzicht

Bepaalde geuren gaan een decennium definiëren, ten goede en ten kwade. En definitiever dan Dior Sauvage krijg je niet.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Een update van de klassieke Dior Eau Sauvage, gemaakt door Edmond Roudnitska in 1966, het is nu een volwaardig assortiment op zich.

Een snelle opeenvolging van super-lucratieve releases – Dior Sauvage EDT (2015), Dior Sauvage EDP (2018), Dior Sauvage Parfum (2019) en, meest recent, Dior Sauvage Elixir (2021) – heeft zijn positie als de best verkochte mannelijke geur ter wereld behouden. De overvloed aan vervalsingen op de markt getuigt van zijn populariteit.

Het hebben van de controversiële, verweerde Johnny Depp als gezicht heeft ook de winstgevendheid niet geschaad.

Met de lancering van Dior Sauvage Elixir (meer hierover hieronder), kijken we naar de aantrekkingskracht van Dior Sauvage EDP.

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

Calabrische bergamot (top), Sichuan peper, lavendel, steranijs, nootmuskaat (hart), Ambroxan, Papoea-Nieuw-Guinese vanille absoluut (basis).

Parfumeur

Je wordt niet de interne parfumeur van Dior zonder belangrijke referenties. Tot zijn recente vervanging door Francis Kurkdjian produceerde François Demachy hits als Aqua Fahrenheit EDT (2011), Homme Intense EDP (2011), Oud Ispahan EDP (2012) en Eau Sauvage Parfum (2017) voor het Franse luxemerk.

Dior François-Demachy

Hij is de man achter alle Dior Sauvages. De in Cannes geboren parfumeur wordt ook bewonderd voor het creëren van Emanuel Ungaro Ungaro Pour L’Homme EDT (1991), Fendi Fan di Fendi Pour Homme EDT (2012) en Acqua di Parma Colonia Leather Eau de Cologne Concentrée (2014).

Lees ook:   Cartier Carat Eau de Parfum

Inspiratie

“François Demachy liet zich inspireren door de woestijn tijdens het magische schemeruur. Vermengd met de koelte van de nacht, straalt de brandende woestijnlucht diepe geuren uit.

dior woestijn-nacht

Sauvage EDP is dus de olfactorische interpretatie van een moment getint met een dik blauw dat de wildste instincten loslaat. In het uur dat de wolven naar buiten komen en de lucht in brand wordt gestoken, ontvouwt zich een nieuwe magie.” – de website van het merk

“Bij het maken van Sauvage Eau de Parfum heb ik me niet gefocust op de kracht ervan. De handtekening is al vrij herkenbaar. Het doel was niet om dit te accentueren of de samenstelling ervan te verzadigen. In plaats daarvan wilde ik elk van zijn dominante noten verrijken om nieuwe kleuren te onthullen,” zegt Demachy.

Verpakking &presentatie

Een donkerder blauw dan zijn voorganger, de fles vangt de sensualiteit en het mysterie van zijn schemerinspiratie. De magnetische dop voegt een vleugje luxe toe. De staid black box houdt het mannelijk en klassiek.

Persoonlijke indrukken

De intro behoort tot de scherpe citrustinten van bergamot. Volgens de website van het merk gebruikte Demachy een exclusieve variëteit uit Reggio di Calabria, Italië. Het geeft de EDP een joekel van sappige en zonnige frisheid, met kruidige boventonen.

Subtiele aromatische tonen van Sichuan peper, steranijs en nootmuskaat bouwen voort op de kruidigheid van de opening. Lavendel geeft het een schoon bloemig aspect.

Gladde en rijke vanille is waarneembaar in de drydown. Het is fruitig en kruidig, zonder de zoetheid die vaak met deze noot wordt geassocieerd.

Lees ook:   Tom Ford Tobacco Oud Eau de Parfum

Hoewel Demachy de nadruk legt op het gebruik van hoogwaardige natuurlijke ingrediënten, zou het Dior Sauvage niet zijn zonder een grote dosis Ambroxan. De synthetische vorm van de zeldzame en kostbare ambergris is een en al houtachtige muskusachtigheid, met een indrukwekkende levensduur en projectie.

SAUVAGE-DOOR-CHRISTIAN-DIOR-EAU-DE-PARFUM-500x500-1

Wie wil het?

Misschien moeten we ons eerder afvragen, wie zou het niet leuk vinden? Vanwege zijn alomtegenwoordigheid en mannen die het overspuiten, is het ook even impopulair en is het een bepaald soort alfamannetje gaan vertegenwoordigen in de hoofden van zijn tegenstanders.

Serieus, als je op zoek bent naar een goed samengestelde geur die alle vakjes aanvinkt, zoek dan niet verder.

Waar te dragen ?

Veelzijdiger dan deze winnende formule wordt het niet. Sportschool? Cheque. Kantoor? Cheque. Bar? Cheque? Dinner date? Cheque? Hoewel het het beste is in de lente en de zomer, zal het je ook door de herfst en winter voeren.

Fernweh Editions Kaarsen

Vergelijkbare geuren om te overwegen

Waar te szuur? Met het succes van Dior Sauvage heeft elk designermerk zijn inspanningen gericht op “de strijd van de blues”. Hoewel ze allemaal op hun eigen manier verschillen, zijn ze ook variaties op het fris-kruidige-houtachtige-amber thema.

Versace Pour Homme Dylan Blue EDT, Yves Saint Laurent Y EDP en Hugo Boss Boss Bottled Infinite EDP zijn waardevolle alternatieven. Net als Bleu de Chanel EDP, de naaste concurrent van Dior Sauvage, die qua versies hetzelfde pad heeft gevolgd (EDT / EDP / Parfum / Elixir?).

Dior Sauvage Elixer

Wat is dat lawaai? Het is het geluid van de nieuwste Sauvage-iteratie die al goede zaken doet.

Lees ook:   Paco Rabanne Pour Homme Aftershave

Het zou ook Johnny Depp kunnen zijn die de gitaar in de woestijn krijsen in de big-budget reclamecampagne geregisseerd door Jean Baptiste Mondino.

Dior_Sauvage_Elixir_Pic

Rijker, donkerder en geconcentreerder dan zijn voorgangers, het is groot op het kruid (kaneel, nootmuskaat, kardemom), lavendel en sandelhout, maar is nog steeds onmiskenbaar Dior Sauvage.

Het is ook groot op de prijs ($ 155 voor 60 ml), wat natuurlijk veel mensen van streek heeft gemaakt.

We genieten sowieso van deze meer volwassen versie en moeten de mensen van Dior feliciteren met het altijd vinden van nieuwe dure manieren om ons geld te laten afstaan.