Tom Ford Lost Cherry beoordeeld: Speels, Intens Sensueel &genderloos

Tom Ford lanceerde Lost Cherry, een knipogende, speelse geur, in 2018. Lost Cherry is een uniseks geur met een ondeugende streep. De naam is een dubbele entendre: een erkenning van zowel de topnoot van de geur als een ondeugende knipoog naar het verliezen van iemands maagdelijkheid.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Tom Ford Lost Cherry streeft ernaar de ruimte tussen jeugdige speelsheid en een meer volwassen seksualiteit te verzoenen; de naam “Lost Cherry” erkent de geaccepteerde volkstaal van een gepopte of verloren kers, wat gestolen maagdelijkheid betekent.

Lost Cherry leunt op nostalgie. De zoete kers roept herinneringen op aan snoep en cocktails.

Tom Ford verloor Cherry EDP

Shop op Amazon.com

De geur vervaagt echter snel en maakt plaats voor iets volwasseners en aardsers. Lost Cherry bevat massa’s, die we in dit artikel uitgebreid zullen bespreken.

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

Wie maakt het?

De gevierde parfumeur Louise Turner produceerde Tom Ford Lost Cherry. Turner, afkomstig uit Kent in het zuiden van Engeland, volgde aanvankelijk tandheelkunde voordat ze haar neus volgde naar een vruchtbare carrière in parfum.

Voordat ze Lost Cherry maakte voor Tom Ford met meerdere koppeltekens, creëerde ze geuren voor vele gewaardeerde merken, waaronder Roberto Cavalli, Thierry Mugler, Maison Martin Margiela, Dior en Gucci.

Tom Ford Outlet

Turner is ongelooflijk productief en creëert 90 geuren sinds ze in 1996 parfumeur werd. Het merk Tom Ford staat synoniem voor luxe.

Tom Ford, het individu, is een echte multi-koppelteken. Naast zijn modemerken heeft Ford Academy Award-genomineerde films geschreven en geregisseerd, zoals A Serious Man en Nocturnal Animals.

Lees ook:   La Mer Moisturizing Cream

Geurnoten

Lost Cherry dompelt je meteen onder in het aroma van verboden fruit. Het parfum heeft topnoten van zwarte kers en kersenlikeur. De sterkste van de topnoten is echter bittere amandel, die een zekere zoetheid biedt wanneer deze wordt gemengd met de kersenguren.

De hartnoten zetten de kersenaanval voort met griottesiroop, een zoete kersensiroop die vaak in cocktails wordt gebruikt.

zwarte kers

Vervolgens biedt de Turkse roos een delicate, bloemige onderstroom aan de hele affaire en voegt hij een vleugje vrouwelijkheid toe. Ten slotte egaliseert Jasmine sambac het speelveld en biedt het een meer mannelijk, slepend muskuselement.

Tom Ford Lost Cherry-noten richten zich op warmere, meer heerlijke geuren. Peru balsem geeft een kostbare, zoete vanille aardsheid aan het parfum, terwijl geroosterde tonka bonen zorgen voor een zachte, tabak afdronk met een aangename hint van vanille en amandel.

Sandelhout, populair in veel mannelijke geuren, roept herinneringen op aan een vredig bos en vetiver draagt zijn grasachtige geur bij aan het buitenaroma.

De geur van ceder rondt de basisnoten af en werkt samen met de slepende Turkse roos en Jasmijn sambac om een gestructureerde en genuanceerde bloemenervaring te creëren.

  • Pros: Lost Cherry is een unieke geur gemaakt van ongrijpbare ingrediënten. Zelfs nadat de kers is vervaagd, is de geur aangenaam.
  • Tegens: Terwijl de geur geruime tijd blijft hangen, vervagen de topnoten snel. Lost Cherry is relatief prijzig, dus als je hoopt de speelse, fruitige elementen van de geur vast te houden, zul je teleurgesteld zijn.
  • Sillage: Goed. Van de 875 beoordelingen op Parfumo behaalde Lost Cherry een gemiddelde van 7,4.
  • Levensduur: Uitstekend. Duurt tussen de 7 en 10 uur
  • Geur potentie/Geschikt voor: Lost Cherry duurt tussen de zeven en tien uur, maar de kersenguren vervagen snel. Gelukkig betekent dit dat Lost Cherry geschikt is voor verschillende instellingen. De geur kan overgaan van de werkdag naar een dinner date.
  • Prijs: $$$$. Lost Cherry is duur volgens iemands maatstaven. De ingrediënten zijn echter zeldzaam en moeilijk te bereiken en u betaalt voor exclusiviteit.
Lees ook:   Boucheron Ambre D'Alexandrie Eau de Parfum

Wie zou het willen

De betere vraag is misschien wie het niet leuk zou vinden. Lost Cherry is een ondeugende, speelse geur ontworpen voor mannen, vrouwen en non-binaire mensen. Hoewel de eerste blos van de geur bijna snoepachtig is, verzacht het tot iets houtachtigers en aardser.

Lost Cherry past bij iedereen die een golf van speelse nostalgie verwelkomt en toch ma waardeertturity en ervaring.

Het parfum is zeer geschikt voor mensen die jeugdig zijn, maar niet jeugdig. Het is een volwassen benadering van een jong idee, zoals een cocktail met snoepsmaak die je het beste van twee werelden geeft – zoet en volwassen.

Wanneer te dragen

Er is geen verkeerd moment om Tom Ford Lost Cherry te dragen. De geur is echter bijzonder bevorderlijk voor date night.

Fernweh Editions Kaarsen

De zoete, speelse noten komen snel en intens binnen en worden geleidelijk zachter tot iets warmers en vertrouwders. Het parfum weerspiegelt een date, begint intens en verandert in iets aangenaams en aards.

Dat gezegd hebbende, er is geen ongepast scenario voor Lost Cherry. Het overweldigt niet en kan ongetwijfeld worden gedragen naar kantoor of een familiereünie.

Waar te dragen

Draag Tom Ford Lost Cherry naar feesten en evenementen of waar je maar wilt. De geur is universeel aanvaardbaar. Hoewel je het parfum zeker naar kantoor kunt dragen, is het een leuk en speels aroma, goed geschikt voor feesten en dates of evenementen.

Verpakking en presentatie

Dit parfum is er in een paar maten: Tom Ford Lost Cherry Mini, Tom Ford Lost Cherry 10ml, Tom Ford Lost Cherry 30ml en Tom Ford Lost Cherry 50ml.

Tom Ford verloor Cherry EDP

De fles van Lost Cherry is net zo stijlvol en leuk als de geur zelf. De container is geometrisch, een rechthoekig vat met scherpe, schone randen, zo rood gelakt als de vrucht waarnaar het is vernoemd.

Lees ook:   Mugler Alien Body Cream

Lost Cherry’s fles is functioneel en opvallend; parfums worden het best onderhouden op donkere locaties – licht, waardoor de geur wordt afgebroken en de potentie van het parfum wordt verminderd. Deze fles is gebouwd in zijn lichte bescherming; de kersenrood is absoluut ondoorzichtig.

Persoonlijke indrukken

Lost Cherry is speels. De geur is tongue-in-cheek, de zorgvuldig gelaagde noten net zo brutaal als de naam zelf.

Ja, Lost Cherry begint te ruiken naar snoep, maar de meer verfijnde basisnoten maken het een uitstekende optie voor nostalgische volwassenen die nog niet helemaal klaar zijn om jeugdige ondeugdigheid op te geven – op welke leeftijd dat ook betekent.

Tom Ford verloor Cherry EDP

Shop op Amazon.com

Fernweh Editions Kaarsen

Voorstelling

Tom Ford Lost Cherry gaat een gemiddelde tijd mee. De topnoten vervagen relatief snel, maar de algehele geur duurt zeven tot tien uur. Daarna vervaagt de intensiteit; de titulaire kersencomponenten gaan niet ongelooflijk lang mee, maar ze zijn effectief zolang ze blijven.

Dat gezegd hebbende, de basisnoten zijn warm en verleidelijk. De geur blijft langer hangen op een trui dan op de huid, dus spray het op je kleding voor maximaal uithoudingsvermogen en prestaties. Het aroma blijft urenlang hangen in de vezels en rijpt verder dan de eerste snoepkersentoptonen.