Viktor &Rolf Flowerbomb Parfum Review: is het de moeite waard?

De hand en neus van meesterparfumeur Olivier Polge zijn gemakkelijk te herkennen in deze indrukwekkende parfum Flowerbomb gemaakt voor het merk Viktor &Rolf in 2005. Voorafgaand aan zijn verhuizing naar het Chanel-huis als hoofd parfums, werkte Polge met verschillende merken om enkele van de meest geliefde zoete, bloemige, vrouwelijke geuren op de markt te creëren. Hieronder vindt u onze gedetailleerde Viktor & Rolf Flowerbomb parfum review zodat je kunt beslissen of je het aan je collectie wilt toevoegen.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Viktor &Rolf Flowerbomb Parfum
Flowerbomb van Viktor &Rolf is direct herkenbaar aan de granaatvormige fles. ˜

Bij de release in 2005 heeft Flowerbomb beschreven als een oosterse geur met een bloemig hart en een vleugje mysterie aan de basisnoten. Een iconisch flesontwerp maakt het direct herkenbaar in elke collectie.

Viktor &Rolf Flowerbomb Parfum
Om de bommetafoor voort te zetten, fungeert de logotag in reliëf als de speld van de granaat.

Wie zijn de parfumeurs?

Olivier Polge was niet de enige parfumeur die een rol speelde in de creatie van deze geur die werd gecreëerd door een team bestaande uit:

  • Polge
  • Carlos Benaim
  • Domitille Berthier.

Het verhaal van Polge, die de zoon is van een meesterparfumeur uit de invloedrijke regio Grasse in Frankrijk, wordt goed verteld.

De parfumeur leek zijn weg te vinden in de wereld buiten het creëren van geuren, maar keerde terug naar de industrie en is nu de hoofdparfumeur bij Chanel.

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

Carlos Benaim daarentegen is een van de beste parfumeurs ter wereld sinds hij in 1967 een trainingsprogramma bij de International Flavors and Fragrances-groep inging.

Lees ook:   Dolce & Gabbana The One for Men Eau de Toilette

De in Marokko geboren parfumeur kreeg in 2014 een lifetime achievement award van de Fragrance Foundation.

Dmitille Berthier is de laatste neus die wordt genoemd als onderdeel van de creatie van Flowebomb, maar is ook een van de meest gerespecteerde parfumeurs ter wereld.

Berthier is nu senior parfumeur bij de International Flavors and Fragrances Foundation vanwege haar succes in deze sector.

Viktor &Rolf Flowerbomb Parfum
Het Flowerbomb-logo is in reliëf aangebracht op een metallic zilveren plaquette op een middenpaneel van het parfum.

Hoe ruikt het?

Bij het voor het eerst aanbrengen van Flowerbomb van Viktor &Rolf, de topnoten van dit oosterse parfum dat is doordrenkt met de zoete combinatie van citrus en bloemen gevonden in bergamot.

Deze vrucht staat bekend om zijn gebruikelijke groene kleur en zoete citrusgeur die een hoofdbestanddeel van de parfumindustrie is geworden.

Het combineren van bergamot met thee geeft de topnoten van Flowerbomb zijn eerste vleugje oosters mysterie naast de schone, frisse geuren van osmanthus. De openingsnoten van Flowerbomb zijn zoet en bloemig doordrenkt gedomineerd door de thee- en bergamotgeuren.

Viktor &Rolf Flowerbomb Parfum
Ondanks de oorlogszuchtige referenties voelt de fles elegant aan en is het een unieke toevoeging aan je geurcollectie.

In het hart van de Flowerbomb-geur zijn de bloemige noten die blijven hangen om een langdurige geur te creëren die een weelderig en luxueus parfum creëert dat een bloemig aroma creëert dat geliefd is bij miljoenen.

Het combineren van de bloemen maar het voortzetten van de zoetheid die werd gevonden aan de bovenkant van de geur wordt gemakkelijk gemaakt met de toevoeging van jasmijn en rozengeuren die bijdragen aan de eerdere geuren die de geur transformeren met de vermenging van bloemen en zoetheid.

De transformatie zet de beweging van de geur voort terwijl deze een meer bloemig karakter aanneemt en omvat het gebruik van een Afrikaanse oranje bloem die herinnert aan de eerdere tonen van bergamot in de topnoten.

Viktor &Rolf Flowerbomb Parfum
De doos is glinsterend roze, met een reliëfzegel en zilverfolie.

De hartnoten van Flowerbomb doen de naam van het parfum eer aan met het gebruik van orchidee en fresia als de laatste twee geuren die uit de geur in het middenplatform tevoorschijn komen.

Lees ook:   Tabac Original Aftershave

Als een langdurige geur heeft Flowerbomb een dominante basislaag die naar voren duwt lang nadat de geur is apploog met muskus die de zoetheid van de eerdere noten van de geur doorbrak.

Naast muskus is de basis van dit parfum gecreëerd met patchouli die een beetje oosters mysterie aan de geur toevoegt.

Patchouli is een lid van de muntfamilie van kruiden en brengt een ander niveau van zoete geuren naar dit oosterse parfum dat is ontworpen om luxe te brengen in het lichaam van elke drager.

Fernweh Editions Kaarsen

Viktor &Rolf Flowerbomb Parfum
Door de vorm van de Flowerbomb fles is de doos veel groter voor parfums van vergelijkbare grootte.

Waar moet ik het dragen?

Geclassificeerd als een zwaar parfum met een reeks dominante noten die vooruit duwen gedurende de meer dan acht uur durende levensduur van de geur, is Flowerbomb meer geschikt voor avondevenementen dan voor dagelijks gebruik.

De mix van zoete, melkachtige bloemen maken dit een perfecte geur voor feesten en diners met vrienden en collega’s.

De toevoeging van muskus aan de basis van de geur stelt de drager in staat om erop te vertrouwen dat de zoetheid van de geur niet overweldigend zal zijn, maar wordt doorgesneden met een beetje mannelijkheid aan de basis.

Het avant-gardistische karakter van ontwerpers Viktor Horsting en Rolf Snoeron komt tot uiting in het ontwerp van dit parfum dat voor het eerst werd uitgebracht in 2005 ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het Nederlandse designhuis.

Zoals met alle aspecten van het werk van Viktor &Rolf, is de grens tussen kunst en mode opnieuw overschreden met de creatie van Flowerbomb die het zoete en mysterieuze karakter van het merk samenbrengt in de vorm van een parfum.

Lees ook:   Azzaro Wanted Girl Tonic Eau de Toilette
Viktor &Rolf Flowerbomb Parfum

Hoe ziet de verpakking en fles eruit?

Voor Viktor &Rolf was het ontwerp van de verpakking van hun kenmerkende parfum net zo belangrijk als het parfum zelf en leidde het tot een beweging om een verbluffend ontwerp te vinden om zich te onderscheiden van de geparfumeerde menigte.

Uiteindelijk wendde Viktor &Rolf zich tot Fabien Baron om een iconisch marketingontwerp te maken.

Het ontwerp komt van een van de meest gerespecteerde leden van de Franse mode-industrie die is opgeleid als kunstenaar en beeldhouwkunst, maar zich later in zijn carrière tot tijdschriftpublicatie en art direction wendde.

Baron creëerde wat bekend is geworden als een diamant granieten ontwerp in roze materialen met een eenvoudig roségouden label in het midden van de fles.

Fernweh Editions Kaarsen

De grote stop draagt bij aan het gevoel van luxe en weelde dat te vinden is in de verpakking van de spray applicator aan de zoete, oosterse geur zelf.

Viktor &Rolf Flowerbomb Parfum
De dop voelt stevig aan en past goed. De sproeier is royaal en geeft een goede algehele spray.
Topnoten
Hartnoten
Basisnoten Notities