Waar ruikt Stetson Cologne echt naar?

Wanneer men het woord ‘Stetson’ hoort, roept de geest onmiddellijk beelden op van het Amerikaanse Westen: cowboyhoeden, laarzen en grote riemgespen.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

In 1865 werd het cowboyhoeden- en kledingmerk Stetson opgericht “met het oog op het voldoen aan de behoeften van de toekomstige generaties grensarbeiders, pioniers, industriëlen en pioniers.” Zoals de naam al doet vermoeden, volgt Stetson Cologne dit voorbeeld.

Stetson Cologne fles

Stetson Cologne werd in 1981 gelanceerd als een geur geformuleerd om het gevoel van robuustheid, kracht en mannelijkheid op te roepen. De slogan van de Keulen, “Leef de legende”, verwijst naar de legende en geest van het Amerikaanse Westen, dat een legende is van individualiteit en vertrouwen.

Niet alleen voelt de drager van de cologne zich individueel, maar de cologne zelf is ook origineel en onderscheidend.

De Stetson cologne is misschien wel de eerste geur van zijn naam, maar het is niet de enige. De originele Stetson cologne inspireerde andere iteraties van de geur, zoals de colognes Stetson Black Cologne en Stetson All American. Daarnaast kun je ook een Stetson aftershave kopen, en zowel de cologne als aftershave kun je samen kopen in een Stetson Stetson cadeauset.

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

Geurnoten

Stetson Cologne spray is een rijke en mannelijke geur van houtachtige en ruige kruiden. De geur heeft topnoten van scharlei, lavendel, bergamot en citrusvruchten, waardoor de eau de cologne schoon en eenvoudig blijft ruiken. Onder de topnoten bevinden zich vleugjes anjer, patchouli, orriswortel, vetiver, ceder, jasmijn en geranium, die mannelijkheid en diepte aan de geur toevoegen.

stetson cologne stoere man

Ten slotte eindigt de eau de cologne met basisnoten van tonkaboon, muskus, amber, honing en vanille, waardoor de geur de laatste rijke en houtachtige geuren krijgt. De combinatie van deze geuren is aangenaam voor elke man die op zoek is naar een geur die schoon en toch robuust en altijd origineel is.

Lees ook:   OPI Nagellak

Wie wil het?

Deze geur is geweldig voor mannen van middelbare leeftijd tot oudere mannen die op zoek zijn naar een eau de cologne die verfijnder is dan een standaard “mannelijke” geur. De geur roept het gevoel van volwassenheid en vertrouwen op dat gepaard gaat met leeftijd en ervaring en zal je zeker onderscheiden van degenen die typische mannen colognes dragen.

Elke man die zich mannelijk en zelfverzekerd wil voelen terwijl hij de legende van het Amerikaanse Westen belichaamt, zal van deze eau de cologne genieten. De houtachtige en ruige, maar toch schone en licht zoete tonen zijn een instant win.

Stetson Keulen doos

Waar moet je het dragen?

Stetson Cologne is ongelooflijk veelzijdig en wordt aanbevolen voor alle avondkleding. Dit maakt het perfect voor date nights, werkevenementen, bijeenkomsten met vrienden en elke gelegenheid die je hebt om het huis te verlaten!

Hoewel de cologne rijk en houtachtig is, kan hij ook overdag worden gedragen en wordt hij het meest aanbevolen voor professionele omgevingen. Stetson Cologne is een geweldige geur voor op de werkdag of zelfs om te lunchen met een vriend. Vanwege zijn kruidige en houtachtige tonen maakt Stetson een geweldige wintergeur, maar de citrusachtige tonen balanceren de rijke geuren, waardoor het het hele jaar door acceptabel is.

Verpakking en presentatie

Stetson Cologne is er in verschillende verpakkingsopties. De standaard fles Stetson wordt geleverd in een heldere rechthoekige glazen fles met een gouden dop, die eenvoudig en tijdloos is voor een eau de cologne die zelf tijdloos is. Omdat Coty echter bekend staat om zijn nadruk op verpakkingen en de leiding neemt van hun oprichter, beschikt Stetson ook over andere, meer stijlvolle verpakkingsopties.

Lees ook:   Shiseido White Lucent Overnight Cream & Mask

Naast hun gewone fles biedt Coty Stetson ook in karaffen aan. De cologne zelf is een amberkleurige tint, lijkt op whisky en past prachtig in de karafvormige glazen fles. Er is ook een collector’s edition karaf, die een sierlijker ontwerp op de fles heeft. Beide opties zijn gemaakt van helder glas met ook gouden deksels.

Stetson cologne oudere man2

Persoonlijke indrukken

Dit is echt een eau de cologne voor mannen als geen ander. De Stetson Cologne belichaamt de erfenis van het Amerikaanse Westen en is mannelijk maar toch evenwichtig en houterig terwijl hij nog steeds schoon is. De combinatie van muskiertonen zoals tonkaboon, patchouli en amber met citrusgeuren zoals bergamot, citroen en limoen zorgen voor een geheel originele geur.

We vinden dat deze cologne absoluut het beste is voor een man die iets ruigs en mannelijks wil zonder te overweldigend te zijn. Net als de mannen die het Amerikaanse Westen pionierden, roept Stetson vertrouwen en individualiteit op en moedigt hij de drager aan om zijn eigen stijl te omarmen.

Voorstelling

Beoordelingen van Stetson geven zeker aan dat deze geur zijn naam eer aandoet. Mannen van middelbare leeftijd dragen deze eau de cologne nu al 40 jaar en hij doorstaat echt de tand des tijds. We vinden het de perfecte optie voor oudere mannen die genieten van verfijning van hun eau de cologne en iets tijdloos willen.

Stetson cologne oudere man

Wie maakt het?

Stetson Cologne werd gelanceerd door Coty’s designhuis, een wereldwijd schoonheidsbedrijf dat in 1904 in Parijs werd opgericht door François Coty, een Franse parfumeur. Hun hoofdkantoor is nu gevestigd in New York City, maar het merk is nog steeds multinationaal en is ’s werelds grootste geurbedrijf.

Lees ook:   Nioxin System 1 trial kit small

François Coty zelf was een pionier in zijn vakgebied, die een revolutie teweegbracht in de geurindustrie en de schoonheidsmarkt van vandaag vestigde. Zijn eerste parfum, La Rose Jacqueminot, was meteen een hit, waardoor hij een prominent figuur werd in de geurwereld. Zijn zorgvuldige aandacht voor detail en kwaliteitsverpakkingen resulteerden in de schoonheidsmarkt zoals we die nu kennen: een plek om goederen te verkopen en te kopen om elke man en vrouw zich speciaal te laten voelen.

Zelfs na de dood van François Coty is zijn nalatenschap voortgezet in zijn bedrijf. De missie van het bedrijf is om authenticiteit, diversiteit en originaliteit te inspireren. Het merk viert onze uniciteit en streeft ernaar een productlijn te cultiveren die echt elke persoon zich zelfverzekerd en individueel laat voelen.

Fernweh Editions Kaarsen

Waar kun je het kopen?

Je kunt Stetson Cologne kopen op vrijwel elke plaats waar colognes worden verkocht. Het is een tijdloze klassieker, dus een fles Stetson moet niet te moeilijk zijn om langs te komen.

Pin op Pinterest

Waar ruikt stetson echt naar