Wat is biologisch parfum?

Biologische groenten, biologisch vlees en organische meststoffen bestaan al een paar jaar, maar wat is dit dat we vandaag horen over biologische parfums? Wat zijn ze en wat zijn hun voordelen ten opzichte van gewone parfums?

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Wat betekent biologisch?

Voordat we het concept van een biologisch parfum kunnen begrijpen, moeten we eerst begrijpen wat biologisch betekent. Kortom, het is een term die verwijst naar elk product waarvan de ingrediënten op natuurlijke wijze worden geteeld zonder het gebruik van enige vorm van kunstmatige chemicaliën.

Dat gezegd hebbende, biologisch parfum wordt gedefinieerd als elke geur waarvan de ingrediënten uitsluitend zijn vervaardigd uit natuurlijke producten. Essentiële oliën van planten worden als biologisch beschouwd, daarom kunnen alle parfums die alleen van deze ingrediënten zijn gemaakt, ook als biologisch worden beschouwd.

Bovendien mogen ze ook geen dierlijke extracten bevatten zoals ambergris van walvissen, noch mogen ze op een dier zijn getest.

Wat is het verschil tussen biologische en gewone parfums?

Op het moment van schrijven is het niet duidelijk welke normen worden gevolgd door biologische producten van welke aard dan ook, inclusief parfums, simpelweg omdat er nog geen internationale normen zijn vastgesteld.

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

De biologische industrie is relatief jong en hoewel de meeste landen hun eigen normen al hebben vastgesteld, hoeven ze niet noodzakelijkerwijs overal ter wereld hetzelfde te zijn.

Lees ook:   Mugler Alien Gift Set

Als het echter gaat om parfums, is de algemene regel dat om als biologisch te worden beschouwd, de enige items die in de ingrediëntenlijst moeten verschijnen een alcoholbasis, een conserveermiddel, natuurlijke essentiële oliën en vitamine E zijn.

Wat zijn de voordelen van biologische parfums?

Waarschijnlijk het meest opvallende verschil is dat biologische geuren subtieler en niet zo krachtig zijn als sommige synthetische geuren. Ze zijn ook veel zachter voor de huid en veroorzaken zelden allergische reacties.

Een nadeel is echter dat je het misschien vaker gedurende de dag opnieuw moet aanbrengen omdat de geur niet zo veel kleeft als een synthetisch parfum.

Biologische parfums kunnen ook iets duurder zijn dan synthetische omdat het alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt. Je kunt deze parfums echter zonder schuldgevoel aanbrengen, omdat je er zeker van kunt zijn dat ze volledig milieuvriendelijk zijn en geen partij zijn geweest bij een daad van dierenmishandeling, waar je nooit zeker van kunt zijn met synthetische parfums.

Tegenwoordig zijn biologische geuren misschien nog steeds vrij moeilijk te vinden, maar naarmate de populariteit van de biologische industrie groeit, kunt u er zeker van zijn dat biologische parfums de komende jaren gemakkelijker toegankelijk zullen zijn.