Instant Tropics: 7 best ruikende kokosparfums

Niets kan je sneller naar een tropisch strand brengen dan de geur van kokosnoot. Hoewel veel mensen kokosnoot associëren met de geur van zonnebrandcrème, is het een opmerkelijk genuanceerde en veelzijdige geur. Kokosparfums kunnen variëren van zoet en fruitig tot beachy en aquatisch tot gedurfd en zwoel. Onnodig te zeggen dat ze meestal het meest geschikt zijn voor vrijetijdskleding tijdens warm weer, vooral in de zomer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Hoe ruikt kokosnoot?

De geur van kokosnoten komt voornamelijk van hun pulp (de witte voering) en water (de vloeistof in de kokosnoot). Het is een zoete, romige en enigszins exotische geur die lichter en frisser is dan wat je zou verwachten na het ruiken van zonnebrandcrèmes.

Onze topkeuzes voor de beste parfums op basis van kokosnoot

Hier zijn onze topkeuzes om te bewijzen dat kokosgeuren zoveel meer zijn dan zonnebrandcrème:

geloofsbelijdenis-maagd-eiland-water

Beste algemene kokosnoot

Creed Virgin Island Water

Creed verheft alles wat ze doen en hun Virgin Island Water is geen uitzondering. Veel kokosnootgeur gaat op volle kracht voor zoet, en hoewel er wat zoete vanille- en tonkaboonhartnoten in VIW zitten, heeft het een laag citrus en kruidig die het een subtiliteit geeft die veel kokosgeurende parfums missen.


Beste Budget Coconut

Reb’l Fleur EDP van Rihanna

In de categorie celebrity-geur is het moeilijk om Rihanna’s Reb’l Fleur te verslaan, geïnspireerd door haar Barbados-roots. Het is een romige kokosgeur met tonen van perzik en patchouli die het onderscheiden. Hoewel het niet baanbrekend origineel is, is het een budgetvriendelijke optie die zorgt voor een goede dagelijkse zomergeur.


Beste Sexy Kokosnoot

Tom Ford Soleil Blanc

Soleil Blanc van Tom Ford is een goed voorbeeld van de verleidelijke en zwoele kanten van kokosnoot. Perfect voor een zomers avondje uit, het is meer mainstream dan veel van Tom Ford’s geuren, maar niet op een slechte manier. Het is als een reis naar een luxe badplaats.


Beste kokosnoot om te dragen naar het werk

Versace Crystal Noir EDP

Als je op zoek bent naar een kokosparfum dat je naar kantoor zou kunnen dragen, probeer dan Versace Crystal Noir. De kokosnoot is hierin niet zo prominent als in sommige van onze andere keuzes, maar het is nog steeds opmerkelijk. Gember, zwarte peper en kardemom voegen een pittige opening toe, terwijl de kokosnoot en gardenia zich vermengen in de harttonen en sandelhout het warmte geeft. Versace Crystal Noir heeft ook een lange levensduur.


Beste fruitige kokosnoot

Escada geboren in het paradijs

Born in Paradise verkent de fruitige kant van kokosnoot met een schone, zure opening. Naast de kokosnoot creëren tonen van ananas, watermeloen en guave een uniek tropisch effect. Een gemoedelijke, alledaagse casual geur voor je zomer.


Beste zoete kokosnoot

Mancera Coco Vanille Eau de Parfum

Hoewel gezellige vanille en exotische kokosnoot misschien geen natuurlijke combinatie lijken, vullen ze elkaar eigenlijk goed aan. Deze Mancera Coco Vanille unisex geur komt sterk aan met de eerste spray maar de drydown is een goddelijke romige kokosnoot en zoete vanille die de hele dag meegaat.


Beste verfijnde kokosnoot

Estee Lauder Sensueel Naakt

Muskus en kokosnoot verstrengelen zich om dit een prachtig, vrouwelijk parfum te maken. Als je het pina colada-effect wilt vermijden en voor een meer verfijnde, volwassen versie van kokosnootnoten wilt gaan, probeer dan dit parfum. Sensueel naakt is het als een strandwandeling bij zonsondergang, heel zacht en (durven we het te zeggen?) sensueel.

Lees ook:   Laura Mercier Tinted Moisturizer Illuminating SPF 20

Pin op Pinterest

kokos-parfum